In mei 15 personen overleden aan Covid-19
02 Jun 2022, 00:00
foto
Van 25 tot en met 31 mei zijn 105 personen met ernstige klachten positief getest. 9 personen zijn afgelopen week overleden aan Covid-19.


De afgelopen maand zijn 15 personen overleden aan Covid-19. Afgelopen week alleen al zijn 9 covid-doden geregistreerd. Het aantal doden in Suriname aan deze longziekte is gestegen tot 1.350. Woensdag zijn 35 personen positief getest. Ruim 50% van de geteste mensen bleek corona te hebben.

In mei zijn meer dan 760 personen positief getest. Zij vertoonden ernstige symptomen. Alleen mensen die eventueel opgenomen moeten worden in het ziekenhuis, worden getest. Personen die milde verschijnselen hebben, worden niet geswabt. Voor gemiddeld SRD 80 worden in diverse supermarkten sneltesten verkocht.

Het aantal personen in ziekenhuizen is behoorlijk toegenomen in mei, in vergelijking met de maand april. Afgelopen week waren 69 personen met Covid-19 klachten in het ziekenhuis. Op de Intensive Care Unit worden 2 personen dag en nacht gemonitord.

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid had eerder opgemerkt dat er geen reden is tot ongerustheid. Door de versoepeling van de Covid-maatregelen werd verwacht dat het aantal besmettingen zou toenemen. Hoeveel mensen dagelijks besmet worden, is niet duidelijk. Alleen personen die ernstig ziek zijn, worden getest.


Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May