Kameelbrug hersteld, alle bruggen volgen
09 May, 18:54
foto
Aan de Kameelbrug zijn herstelwerkzaamheden verricht.


De Kameelbrug over het Saramaccakanaal is na jaren gerenoveerd. Van de brug die de Commissaris Weytinghweg met de Bomaweg verbindt, zijn 600 moerbouten die thermisch verzinkt waren, vervangen. Alleen het vervangen van deze moerbouten heeft een maand geduurd.

De werkzaamheden aan de brug zijn in februari begonnen. Er zijn betonafwerkingen gedaan, de straattegels van de voetpaden zijn vervangen en is aan de zuidzijde van de brug een deel van de leuning vernieuwd. De leuning was eerder door een aanrijding beschadigd. Na renovatie is de brug geel geverfd.

Firazia Ataoellah, hoofd van de afdeling Bruggen en Steigers van het ministerie van Openbare Werken, kondigt aan dat de brug over het Wanicakanaal te Uitkijk binnenkort wordt aangepakt. "Het is noodzakelijk om ook deze constructie te renoveren." Bij deze brug zijn de moerbouten versleten en zorgen zij voor enorme geluidsoverlast voor vooral de school in de nabije omgeving. Ook bij deze brug zullen de moerbouten worden vervangen.

De afdeling Bruggen en Steigers is bezig landelijk alle bruggen een onderhoudsbeurt te geven. Ataoellah doet een dringend beroep op weggebruikers om zorgvuldig om te gaan met bruggen. "Het komt vaker voor dat de leuningen worden aangereden, waardoor het de Staat veel geld kost om die te herstellen."
Advertenties

Tuesday 05 July
Monday 04 July
Sunday 03 July