Nieuwe aanwijzingen in drievoudige moordzaak Noordpolderdam
03 May, 00:00
foto


Rohitas Sital (39), Cedric Tertullien (27) en Shawn Stolk (24) zouden in een pand aan de Edmundstraat zijn doodgeschoten. Hun lijken zijn in de Fort Ranger van Sital gereden naar de Noordpolderdam en in brand gestoken. Dit heeft Yorinde W., die onlangs is aangehouden in deze moordzaak, verklaard.

De drie verkoolde lijken zijn op 18 juli 2021 in een voertuig aan de Noordpolderdam ter hoogte van Leiding 8 aangetroffen. De vrouw heeft verklaard dat zij de slachtoffers niet heeft vermoord. Haar rol was aanwijzingen over Sital te doen aan anderen. Zij wist de politie te vertellen dat haar broer meer weet hierover. De moord op de mannen houdt verband met de diefstal van 1.000 kilo cocaïne die van haar broer zou zijn gestolen.

De broer wordt opgespoord door het Openbaar Ministerie. Op instructies van haar broer moest zij samen met anderen in twee verschillende auto’s gaan om Rohitas Sital aan te wijzen. Zij heeft Sital in zijn Ford Ranger gezien en de aanwijzingen gedaan. Sital zou in een van de twee auto’s zijn gestapt en zijn Fort Ranger is door een ander verder gereden.

De slachtoffers zijn geweest in een pand aan de Edmundstraat. De vrouw had dit huis gehuurd voor haar broer, maar bleef buiten. In het huis zouden de drie slachtoffers zijn doodgeschoten volgens de afgelegde verklaring door de verdachte. Een deel van een kussen en mat van het huis zijn gevonden in het voertuig waarin de verkoolde lijken waren. Op beeldmateriaal was een zwarte Toyota Harrier te zien die van de vrouw is.

Advocaat Maureen Nibte die de vrouw rechtsbijstand verleent, reageert verbaasd op de informatie. Zij wil niks kwijt, omdat zij nog geen strafdossier heeft en ook nog niet heeft gesproken met haar cliënte. Er was een contactverbod opgelegd bij de aanhouding.

In deze zaak waren eerder drie personen aangehouden, maar die werden weer vrijgelaten. Tot nu toe is de drievoudige moord nog niet opgelost.
Advertenties

Tuesday 05 July
Monday 04 July
Sunday 03 July