Business Guide voor lokale bedrijven om grenzen te verleggen
26 Apr 2022, 02:54
foto
Vincent Kenswil, Anushka Sonai en Vishnu Doerga geven aan wat de voordelen zijn van de Who's Who Business Guide. (Foto: René Gompers)


Voor Surinaamse bedrijven die willen uitbreiden naar de regio met name Guyana, vanwege de grote kansen die de gas- en olie-industrie met zich meebrengen, is het belangrijk dat het publiek daar weet “wie wie is en wie wat doet.” Ook is belangrijk dat zij over de nodige kennis en kunde beschikken om op de andere markten te kunnen staan. ActionINVEST Caribbean uit Guyana en Creative Tech Hub Caribbean uit Suriname gaan samenwerken om de bedrijven te promoten en te helpen voet aan de grond buiten de grenzen te krijgen.

Het partnerschap is maandag op de Digital Talents Academy ingeluid met de launch van de eerste Who’s Who in Suriname Business Guide, een blad waarin lokale bedrijven zichzelf kunnen promoten. Vishnu Doerga, voorzitter van ActionINVEST, Anushka Sonai en Vincent Kenswil van Creative Tech Hub, hebben uitgelegd op welke manieren bedrijven voordeel halen uit het blad en de trainingen. Er bestaan al Who’s Who Business Guides  voor Guyana, Jamaica en Trinidad & Tobago. De magazine zal ook in de regio worden gedistribueerd. 

Volgens de getuigenissen van enkele sprekers zijn de gidsen erg effectief. Zo zijn bijvoorbeeld de investeerders die in Guyana zijn neergestreken, erachter gekomen ‘wie wie is en wie wat te bieden heeft.’ Dit is een van de manieren waarop er partnerschappen zijn ontstaan. De uitgever van het blad, ActionINVEST is een educatieve organisatie gespecialiseerd in business training and coaching services. Het bouwt relaties op met de bedrijven die in het blad opgenomen zijn en helpt ze verder komen.

Creative Tech Hub gaat het personeel van de bedrijven die van plan zijn de grote stappen te maken, ondersteunen. Zij gaat ook de database bijhouden van de bedrijven en hun diensten en ook de website beheren. Ook online zoeken de zakelijke partners elkaar op. De eerste Who’s Who in Suriname Business Guide komt in november uit. Bedrijven hebben tot en met 30 juni nog de ruimte om zich aan te melden voor een plek in het blad. Het komt 1 keer per jaar uit.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May