Man verdronken na bootongeluk
23 Apr 2022, 15:16
foto


Guan Li (58) is na een bootongeluk op de Surinamerivier donderdag door verdrinking komen te overlijden. Bootsman Egan A. (28) kreeg hulp van een majoor van politie. De bootsman en het slachtoffer waren op weg naar Sarakreek.

De bootsman verklaarde tegenover de politie van het bureau Brokopondo dat hij in opdracht van Guan Li via de onstuimige rivier richting de Sarakreek opvoer. Ter hoogte van Libi Doti werd de boot door de hoge waterstand en aanhoudende regen geschept door twee grote golven. Hierdoor begon de boot die vol beladen was met goederen aan de voorzijde te zinken. De twee mannen geraakten te water waarbij de bootsman Guan beval om zich aan één van de boomstronken vast te klampen, terwijl hij zwemmend op zoek zou gaan naar hulp,

Kort daarna schoot een majoor van politie die ook onderweg was naar Libi Doti de zwemmende bootsman te hulp. Egan A. gaf de politieman te kennen dat er nog een slachtoffer in het water was. Zij voerden toen in de richting van Guan Li, maar zagen de man die geen teken van leven meer vertoonde op het water drijven. Het ontzielde lichaam van het slachtoffer werd eveneens door de majoor van politie geborgen waarna zij met het lijk de oever aandeden. Hierna is het ontzielde lichaam naar een mortuarium in Paramaribo afgevoerd.

Een arts stelde formeel de dood van Guan Li vast, waarna het ontzielde lichaam in opdracht van het Openbaar Ministerie aan de nabestaanden is afgestaan, meldt de politie Public Relations.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May