Rusland bevestigt voor het eerst slachtoffers Moskva
23 Apr 2022, 10:46
foto
De Moskva, het vlaggenschip van Rusland in de Zwarte Zee, zonk vorige week toen het werd weggesleept na een explosie en brand aan boord. (Foto: Reuters)


Het Russische ministerie van Defensie heeft vrijdag voor het eerst bevestigd dat de bemanning van de raketkruiser Moskva verliezen heeft geleden toen deze vorige week ontplofte en zonk, zo meldt een rapport van het persbureau RIA. Rusland zei aanvankelijk dat alle bemanningsleden van het schip waren geëvacueerd na een munitie-ontploffing veroorzaakt door een brand op de Moskva, het vlaggenschip van zijn Zwarte Zee-vloot.

"Pogingen van de bemanning om de brand te blussen waren niet succesvol", citeerde RIA het ministerie van Defensie. "Tijdens de worsteling om het schip te stabiliseren, stierf een militair en werden nog eens 27 bemanningsleden vermist. De overige 396 bemanningsleden werden geëvacueerd."

Oekraïne zegt dat het het schip heeft geraakt met een anti scheepsraket.

Afgelopen zaterdag heeft het ministerie van Defensie beelden vrijgegeven van wat volgens hem het hoofd was van de marine die een ontmoeting had met ongeveer 100 bemanningsleden van Moskva.
Advertenties

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March