Vier verdachten in wapenzaak Nickerie vrij
22 Apr 2022, 02:53
foto


Vier verdachten in de zaak waarbij zware wapens in Nickerie zijn onderschept, zijn donderdag in vrijheid gesteld. Advocaten hadden het verzoek gedaan om de bewaring van acht verdachten te weigeren. De rechter-commissaris honoreerde het verzoek voor vier verdachten.

De verdachten zijn cliënten van de advocaten Maureen Nibte en Arjan Ramlakhan. Alle vier personen die in vrijheid zijn gesteld, hebben steevast ontkend dat ze betrokken zijn bij de wapenzaak. Ramlakhan zegt aan Starnieuws dat zijn cliënt, L.B. was gaan jagen. Hij is niet aangehouden samen met anderen op wie wapens zijn gevonden. Zijn cliënt had wel een illegaal jachtgeweer bij zich. Het beleid van het Openbaar Ministerie is dat het wapen in zulke gevallen in beslag wordt genomen, maar de persoon wordt vrijgelaten.

Op basis van documenten en verklaringen is volgens Ramlakhan komen vast te staan dat zijn cliënt niks te maken heeft met de zware wapens die zijn aangetroffen. Eerder was er contactverbod opgelegd aan de verdachten, waardoor het langer heeft geduurd om de personen die nu in vrijheid zijn gesteld, eerder op vrije voeten te krijgen. Vier verdachten zitten nog vast in deze zaak.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May