Brokopondo en Sipaliwini krijgen gratis medische diensten
21 Apr 2022, 18:41
foto
Bewoners van Brokopondo en Sipaliwini wachten op hun beurt om gebruik te maken van de kosteloze medische en tandheelkundige diensten. (Foto's: Defensie)


Na een pauze door de Covid-19-pandemie, is de Amerikaanse missie van South Dakoka National Guard opnieuw in Suriname. Bewoners van Brokopondo en Sipaliwini kunnen tot en met 2 mei gratis gebruik maken van de medische en tandheelkundige diensten die deze missie samen met het medisch team van het Nationaal Leger biedt.

Deze diensten zijn onderdeel van de Medical Readinss Training Exercise (Medrete) die te Brownsweg, Brokopondo Centrum en te Atjoni worden geboden. Behalve de medische en tandheelkundige diensten, zal de missie samen met de Surinaamse militarien werken aan de renovatie van het gebouw van OS Magentapolder in het district Wanica.

Volgens het ministerie van Defensie is Medrete een welkome aanvulling op de reguliere gezondheidszorg. Er vindt hierdoor ook informatieuitwisseling plaatstussen specialisten van beide landen.

Het Nationaal Leger en de South Dakota National Guard onderhouden al 16 jaar een hechte relatie. Met Medrete komt het leger dichter bij het volk om te steunen en aan te  pakken waar nodig.
Advertenties