Haïti: Vliegtuig stort neer op hoofdweg, zes doden
21 Apr 2022, 12:34
foto
Mensen verzamelen zich rond het wrak van een klein vliegtuig dat op een drukke straat neerstortte in Port-au-Prince, Haït. Meerder mensen kwamen daarbij om, onder wie de piloot. (Foto: Reuters)


Een klein vliegtuig is neergestort op een grote weg in de Haïtiaanse hoofdstad Port-au-Prince, waarbij zeker zes mensen om het leven zijn gekomen. Het vliegtuig was onderweg van de hoofdstad naar de zuidoostelijke havenstad Jacmel toen het neerstortte in de buitenwijk Carrefour.

Daarbij raakten meerdere mensen op de grond gewond.

De piloot was een van degenen die het incident aanvankelijk overleefde. Hij overleed echter later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Ambtenaren zeiden dat motorstoring de schuld was.

Het vliegtuig had ongeveer 20 minuten na het opstijgen een noodsignaal uitgezonden, zei de burgerluchtvaartautoriteit van het land.

Premier Ariel Henry sprak zijn medeleven uit met "de families van de slachtoffers, die zojuist door deze nieuwe tragedie in de grootste verlatenheid zijn gedompeld".

Het verarmde land is de afgelopen jaren getroffen door een aantal natuurrampen die grote schade heeft toegebracht aan de infrastructuur en de economie.

Bendegeweld is ook verergerd in de nasleep van de politieke crisis na de moord op president Jovenel Moïse in juli vorig jaar.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May