Dijksteel: Al 25.000 pakketten verkocht
20 Apr 2022, 14:35
foto
Voedselpakketten verkoop door de VHP gaat vanaf 1 april door in verschillende districten. De organisatie is tevreden met het verloop tot nu toe.


De VHP heeft sinds de aanvang van de Bigi Bombari verkoop sinds begin april, 25.000 pakketten verkocht. In Olifant alleen zijn in het eerste weekend 15.000 pakketten verkocht. Dit zegt Stanley Dijksteel, woordvoerder van de oranjepartij aan Starnieuws. Naast de 14 items die SRD 160 kosten, is intussen ook meel toegevoegd aan het pakket. Een kg blom wordt verkocht voor SRD 10. Het ligt in de bedoeling deze week in het partijcentrum de Olifant 4000 kg van de hand te doen, terwijl de Bombari sale caravan in het weekend richting Saramacca zal gaan.

In Nickerie zijn volgens Dijksteel 7.000 pakketten verkocht. De woonplaats van president Chan Santokhi te Lelydorp is ook aangedaan, waar 2.000 pakketten zijn verkocht. Daar heeft een ondernemer zich aangediend die rond Pasen, Navrati, en het dagelijkse ontvasten van de moslim gemeenschap ook meel tegen minder dan de helft van de winkelprijs aan de man te brengen.

Dijksteel merkt op dat diverse delen van het land worden aangedaan. In Para Oost, ressort Domburg, zijn 1.000 pakketten verkocht. Diverse organisaties, waaronder ook religieuze, hebben de VHP benaderd om gezamenlijke pakketten voor hun leden aan te schaffen. Aan die organisaties werden tussen de 50 en 100 pakketten verschaft. Het afgelopen weekend werd het district Commewijne aangedaan waarbij alle gemeenschappen aan de rechteroever van de rivier ook zijn aangedaan. In twee dagen tijd werden er 6.000 pakketten afgehandeld. Vandaag zijn bestellingen van 80 pakketten in Powakka afgeleverd. Morgen is Koewarasan aan de beurt.

"Het project wordt uitgevoerd met enorme inzet van de structuren van de partij, maar ook van de ondernemers. Alles verloopt volgens plan", zegt Dijksteel. Hij constateert dat duizenden mensen blij zijn gemaakt met goedkope pakketten.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May