VMSS slaat alarm over toestand huizen overheidsproject
18 Apr 2022, 22:46
foto
Het woningbouwproject van de overheid te Paramaribo Noord is verwaarloosd. Houtluizen hebben ook hun weg gevonden naar de huizen met alle gevolgen van dien. (Foto: VMSS)


De studentenvereniging VMSS pleit voor een snelle afwikkeling van het overheidswoningbouwproject Paramaribo-Noord. Aan deze vereniging zijn tien woningen toegezegd, deelt voorzitter Paul van Dun mee. Tijdens veldwerk van het bestuur van de VMSS is gebleken dat de woningen op dit overheidsproject zich nog steeds in dezelfde staat bevinden als enkele maanden geleden.

De huizen zijn overwoekerd door hoog wied en er is sprake van houtluizen. Enkele woningen hebben ook nog geen ramen en deuren. Als er niet voortvarend wordt opgetreden, zullen de huizen verder worden vernietigd. Ter voorkoming van verdere vernietiging, vraagt de VMSS aandacht van de regering om het toen aangekondigde onderzoek en ordening van dit project af te ronden en over te gaan tot de toewijzing aan de daarvoor in aanmerking komende personen.

De gepleegde investeringen door de overheid, zullen terug verdiend worden, omdat de personen, en zeker de leden van VMSS bereid zijn de aflossing van deze woningen via de bank te plegen. Verwijzend naar het Herstelplan van de regering en het Meerjaren Ontwikkelingsplan 2022-2026, is huisvesting opgenomen als één van de belangrijke speerpunten. Door de toewijzing en afwikkeling van dit project, zal alvast aandacht besteed wordt aan dit speerpunt, meent Van Dun. 



Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May