Buren hebben interesse in economie Suriname
18 Apr 2022, 00:53
foto
Ad interim minister van EZ in gesprek met de Franse delegatie die de economische banden met Suriname wil aanscherpen. (Foto: EZ)


Ondernemers uit Frans-Guyana willen de relatie met Suriname verdiepen. Zij zijn geïnteresseerd in ondernemerschap en toerisme. Dit heeft de Franse delegatie, Collectivité Territorial of French Guyana, onder leiding van Jean-luc le West, kenbaar gemaakt tijdens een beleefdheidsbezoek gebracht aan waarnemend minister Rishma Kuldipsingh van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ). 

De Franse delegatie is voornemens om projecten te initiëren voor zowel de Surinaamse als de Franse ondernemers om ondernemerschap tussen Suriname en Frans-Guyana te stimuleren en te versterken. De sectoren worden eerst geconsulteerd. Hierbij zullen ook de overige ministeries betrokken worden voor een efficiënt plan van aanpak, meldt EZ in een persbericht.

Kuldipsingh stelt het bezoek van de Franse delegatie op prijs en is van mening dat het belangrijk is dat de partnerschap en relatie tussen Suriname en Frans-Guyana versterkt wordt om samen zaken gerelateerd aan vooral het ministerie van EZ aan te pakken. Ook verdient de toerismesector volgens de bewindsvrouw een boost.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May