Freddy Rincon, voormalig aanvoerder Colombia overleden
18 Apr 2022, 02:51
foto
Freddy Rincon maakte deel uit van de 'gouden generatie' van Colombia en bereikte in de jaren negentig drie opeenvolgende World Cups.


Voormalig aanvoerder van het nationaal voetbalteam van Colombia, Freddy Rincon, is overleden na ernstig hoofdletsel bij een auto-ongeluk. De 55-jarige bestuurde een auto die maandag vroeg in Cali, Colombia, in botsing kwam met een bus.

Voormalig Real Madrid-middenvelder Rincon scoorde 17 doelpunten voor Colombia en speelde op de WK's van 1990, 1994 en 1998.

Met Carlos Valderrama deelt hij het record voor de meeste optredens op het toernooi voor zijn land, nadat hij in 10 WK-wedstrijden heeft gespeeld.

Rincon maakte deel uit van de ploeg die een einde maakte aan de 28-jarige wachttijd van het land om te spelen op het WK, toen ze zich kwalificeerden voor de finale van 1990. Hij scoorde een gedenkwaardig doelpunt in een 1-1 gelijkspel tegen de uiteindelijke winnaar West-Duitsland.

Hij speelde ook clubvoetbal voor Napoli, Palmeiras en Santos, en leidde Corinthians naar de overwinning in 2000 op het eerste FIFA Club World Championship - nu de Club World Cup.

"Ondanks alle inspanningen van onze teams is Freddy Eusebio Rincon Valencia overleden", zegt Laureano Quintero, medisch directeur van de Imbanaco-kliniek in Cali, waar Rincon werd behandeld.

'Voor altijd in ons hart'
De Colombiaanse voetbalbond (FCF) zei te rouwen om de dood van Rincon. "We zullen hem missen en gedenken hem met grote genegenheid, waardering, respect en bewondering", aldus de FCF.

"We sturen kracht, steun en condoleances naar zijn familie, in de hoop dat ze dit droevige en pijnlijke verlies kunnen dragen."

De Braziliaanse club Corinthians herinnerde zich dat "onze aanvoerder" hen in 2000 naar hun FIFA Club World Championship-succes leidde. "Met grote droefheid nemen we afscheid van een groot idool", zeiden ze op sociale media. "Voor altijd in ons hart."

De FIFA, het wereldbestuur van voetbal, heeft zijn "oprechte condoleances" betuigd aan Rincons "geliefden, voormalige teamgenoten en fans van de clubs waarvoor hij speelde en van het Colombiaanse nationale team".

"Rust in vrede", voegde het eraan toe.

De Italiaanse club Napoli zei ook hun medeleven te willen betuigen aan de familie van Rincon, die in het seizoen 1994-95 voor hen speelde.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May