Paasboodschap president: Weer hoop voor Suriname
17 Apr 2022, 00:00
foto


President Chan Santokhi heeft in zijn paasboodschap naar de natie de nadruk gelegd op hoop. Indachtig de hoop en het geloof van Pasen, is er volgens het staatshoofd weer hoop, dat Suriname ontwikkeld wordt en die plaats weer zal innemen, die het toebehoort, nationaal en internationaal.

"Pasen, is voor de christenen het meest belangrijke feest. Pasen staat in het teken van de opstanding van Jezus Christus, de zondag na zijn kruisiging. Het paasfeest vindt plaats, na andere bijzondere dagen, die het Pasen voorafgingen.
Deze dagen zijn:
- Palmzondag,
- Witte donderdag,
- Goede vrijdag en
- Paas zaterdag of Stille Zaterdag

Toen men tot de ontdekking kwam, dat Christus was herrezen, hadden zijn volgelingen nieuwe hoop en een nieuw doel en nog sterker geloof. Zo kan men deze hoop en geloof, ook zien als de hoop en geloof, die deze regering heeft gebracht voor ons geliefd Suriname en het volk van Suriname, dat wij uit het diepe dal van een ernstige crisis gekropen zijn, en gaan naar stabiliteit. Er is weer hoop, dat Suriname ontwikkeld wordt en die plaats weer zal innemen, die het toebehoort, nationaal en internationaal.

Moge de Paas-hoop en het geloof in onze schepper een vaste gids zijn, voor onze toekomst en onze hoop. Moge het ons geloof versterken in onze God. Er is hoop en vertrouwen, dat het met ‘God’ als daadwerkelijke Fesiman, goed zal komen met Suriname. Dat, de Almachtige ons land zal doen opstaan uit de crisis op alle fronten, zoals de oorlog, die momenteel wordt gevoerd tussen Oekraïne en Rusland, de gevolgen van wateroverlast in ons land en de Covid-19 pandemie. Dat, is een garantie voor ons, net zoals het zeker is, dat morgen een nieuwe dag zal aanbreken, de dag van Pasen.

Laten wij, in onze gebeden, Jezus Christus vragen om kracht en wijsheid, om ons te leiden naar het pad van ontwikkeling voor ons geliefd Suriname en het volk van Suriname. Een Suriname, waar we met respect met elkaar omgaan, gezond en vredig naast elkaar leven, in een duurzaam ontwikkeld Suriname.

Ik wens u allen gezegende en bezinningsvolle paasdagen toe. Mogen wij bidden, dat het goed komt met Suriname. Waarbij iedere Surinamer, het weer goed zal hebben.
Gado de wi Fesiman.
Heri libi te na dede
Wi sa feti gi wan bun Sranan.
God bless you all."
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May