20 landen kunnen visumvrij naar Suriname per 1 mei
14 Apr 2022, 04:44
foto
Minister Albert Ramdin woensdag op een persconferentie. (Foto: René Gompers)


Inwoners van 20 landen hebben per 1 mei geen visum meer nodig voor Suriname. Zij kunnen de 'entree fee' ook via vsf global online betalen. Personen die uit Europa reizen betalen 50 euro en uit Amerika US$ 50. Voor een deel gaat het om eenzijdig afschaffen van visumplicht en een ander deel met landen waar er afspraken mee zijn om visa af te schaffen.

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking deelde gisteren op een persconferentie mee dat in de laatste week van april online betaald kan worden voor de fee. Er zullen wel faciliteiten zijn op de luchthaven de eerste weken. Het betaalbewijs is bij aankomst niet meer nodig om de immigratie te kunnen passeren.

Vandaag komt De Nationale Assemblee in openbare vergadering bijeen. Een van de wetten op de agenda is 'Reisdocumenten'. Ramdin legt uit dat deze wetswijziging nodig is om nieuwe paspoorten aan te maken die beantwoorden aan internationale normen. Pas als het reisdocument wordt aangepast, kan verder gegaan worden met het proces om te komen tot afschaffen van visum voor Schengenlanden. Er is reeds lobbywerk hiervoor verricht bij diverse Europese landen die hun steun hebben toegezegd. Het aanpassen van de wet heeft veel prioriteit.
Advertenties

Monday 04 March
Sunday 03 March
Saturday 02 March