Biza plant training stembureau personeel
15 Apr 2022, 00:53
foto


Het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza) is volop bezig met de voorbereidingen van de algemene, vrije en geheime verkiezingen. Dit heeft niets te maken met vervroegde verkiezingen, zegt minister Bronto Somohardjo aan Starnieuws. De vorige verkiezingen waren chaotisch verlopen door slechte communicatie en het niet op tijd beschikbaar stellen van de financiële middelen, zegt de bewindsman. Er is SRD 20 miljoen op de begroting voor verkiezingsvoorbereiding.

Biza wil in juli dit jaar starten met het trainen van kandidaat stembureauleden voor kwalitatieve bemensing van de stembureaus. Het gaat om trainees voor de functies: voorzitter, waarnemend voorzitter en lid op het stembureau. Hiervoor zullen schoollokalen worden gebruikt. Directeur Administratief en Technisch Beheer van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, Natasia Bennanon, heeft schoolleiders schriftelijk op de hoogte gesteld van de trainingen en hun medewerking gevraagd hievoor.

"Een goed begin is het halve werk", zegt minister Somohardjo. "Ik wil vroeg te starten met de voorbereidingen van de verkiezingen waardoor je ook de behoefte aan financiën verspreidt en niet op het laatste moment wacht waardoor je  extra druk op de begroting kan voorkomen", legt de bewindsman uit.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May