Dijksteel: VHP maakt geen winst bij verkoop pakketten
12 Apr 2022, 00:00
foto
VHP heeft in Paramaribo voedselpakketten verkocht. Er zitten 14 items in een pakket dat SRD 160 kost.


VHP-woordvoerder Stanley Dijksteel denkt dat de partij nog drie weken kan doorgaan met de 'bigi bombari sale'. Er wordt volgens hem helemaal geen winst gemaakt. Hij benadrukt dat de partij geen enkele donatie heeft gekregen. Het zijn ondernemers die het beleid van de VHP in de regering ondersteunen. Ook voor hen is het belangrijk dat de economie zo snel mogelijk wordt hersteld. Zij hebben zonder koopkracht van de consument geen bestaansrecht, stelt Dijksteel. Door deze actie geven zij ondersteuning aan de koopkracht versterkende maatregelen die de overheid rond het sociaal vangnet heeft genomen.

"Als naar het pakket wordt gekeken, is het winstbejag ondenkbaar en onmogelijk. Er zijn goederen erbij die binnen een maand vervallen. Maar de vervaldatum is een ijkdatum. Goederen consumeren voor de vervaldatum is veilig voor de volksgezondheid. Het zou erg zijn dat mensen deze goederen nodig hebben en dat zij gedumpt zouden moeten worden. Daarom hebben wij als VHP zeer scherpe prijzen bij de leveranciers bedongen", legt Dijksteel uit. De dr- en rr-leden doen vrijwilligerswerk tijdens de verkoopacties.

Voeding vermorsen terwijl men het nodig heeft is doodzonde. Als de gemeenschap weet dat de goederen qua vervaldatum nog valide zijn en toch gedumpt zouden worden zou men het ons ook kwalijk nemen. Uit hoofde van onze verantwoordelijkheid als maatschappelijke organisatie en dankzij onze inventiviteit hebben wij deze actie ondernomen. De VHP denkt constant aan mogelijkheden om het volk in tijden van nood tegemoet te komen, voert de woordvoerder van de oranjepartij aan.

Het voordeel van de importeurs is dus dat zij in korte tijd de goederen zonder heel veel logistieke kosten aan de man kunnen brengen. Zij lijden wat verlies maar liever een half ei dan een lege dop. Aan de importeurs is er dus niets beloofd en hebben zij ook geen enkele verwachting in deze triple win situatie voor de consument, de partij als maatschappelijke organisatie en voor de importeur", voert Dijksteel aan.

Het ziet er niet naar uit dat het verre binnenland zal worden aangedaan. De logistieke kosten zijn ondraaglijk. "Dat laten wij als VHP aan de regering over. Trouwens het NCCR heeft recentelijk het hele binnenland aangedaan vanwege de overstromingen zie zich hebben voorgedaan. Daar zijn de mensen van regeringswege van pakketten voorzien,"zegt Dijksteel.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May