Ecuador: Rovers van 2,8 ton drugs gepakt
11 Apr 2022, 20:48
De politie in Ecuador zegt dat ze overvallers heeft betrapt die 2,8 ton drugs hebben gestolen uit een door de overheid beheerd magazijn. Vier mannen, vermomd als politie, braken zondag het magazijn in de stad Tena binnen en overmeesterden de eenzame dienstdoende agent voordat ze er vandoor gingen met de massale vangst, zeiden functionarissen.

Zes verdachten zijn aangehouden en is een vrachtwagen vol drugs in beslag genomen, zei de korpschef van de drugsbestrijding. Hij ging niet in op welke drug werd gestolen, maar zei dat de buit zou worden vernietigd.

De smokkelwaar was eerder in beslag genomen tijdens drugsinvallen en werd als bewijsmateriaal opgeslagen in een magazijn van het technisch drugssecretariaat van Ecuador, het overheidsorgaan dat belast is met het voorkomen en bestrijden van drugsgebruik.

Ecuador ligt ingeklemd tussen Colombia en Peru, de twee grootste producenten van cocaïne ter wereld. Het is daardoor een belangrijk doorvoerland voor illegale stoffen geworden.

In 2021 nam de politie in Ecuador een record van 210 ton drugs in beslag. Veel ervan werd naar de havenstad Guayaquil gebracht, van waaruit het naar Europa en de Verenigde Staten wordt verscheept.

Vrijdag vond de politie met speurhonden in de haven drie ton cocaïne verstopt in bananendozen.

In een interview met de BBC in november zei president Guillermo Lasso dat Ecuador internationale steun nodig had van het naburige Colombia, de Verenigde Staten en de Europese Unie om zijn strijdkrachten en politie te versterken om de groeiende invloed van transnationale misdaadbendes in het land te bestrijden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May