Koniki: 'Geef nooit op, voltooi je opleiding met een diploma'
11 Apr 2022, 18:53
foto
Voorzitter Kelvin Koniki van het Nationaal Jeugdparlement tijdens een motivatiesessie voor Natin-studenten.


"Geef nooit op hoe zwaar de omstandigheden ook mogen zijn." De oproep komt van de voorzitter van het Nationaal Jeugdparlement (NJP), Kelvin Koniki. "Wie belooft dat zeker te doen?", waarop vrijwel alle studenten van het Natin hun hand zelfverzekerd omhoog steken.  Een week lang zijn er motivatiesessies gehouden voor de Natin-studenten. Behalve Koniki hebben de andere motivators legerofficier Shyam Manniesingh van Defensie, psycholoog Juljo Cruden, pedagoog Lesley Welles en schooldecaan Reginald Cairo meegewerkt aan de sessies. De doelgroep was de eerste en tweedejaars studierichting Analisten en Techniek.

Koniki die als eenvoudige jongen uit Paramaribo Zuid zijn weg heeft weten te vinden naar de bestuurlijke top in Suriname, benadrukte dat het volgen van onderwijs één van de beste opties is, om verzekerd te zijn van een goede toekomst. Wil je een goede baan, dan moet je over skills beschikken. Kennis en vaardigheden worden je aangeleerd op school.  Als voorzitter van het NJP heeft hij naast zijn drukke sociale activiteiten voor de jeugd, toch nog voldoende tijd weten vrij te maken voor zijn studie. Een paar jaar terug studeerde hij af als econoom aan de Anton de Kom universiteit en is hij nu een van de onderdirecteuren op het ministerie van Regionale Ontwikkeling.

"Van hard studeren, geconcentreerd en gefocust zijn op positieve doelen in je leven, zal je de goede vruchten plukken. Zeker over vier jaar, wanneer je jouw Natin-diploma in handen hebt." Hij motiveerde de studenten om nooit te spijbelen, hun huiswerk op tijd te maken, hun smartphone weg te stoppen tijdens het studeren en contact te houden met de docent voor het krijgen van adviezen. "Dan zal je deze zware studie met succes kunnen afronden."

Legerkapitein Shyam Manniesingh slaagde erin een sfeer van discipline te creëren tijdens zijn motivatiesessies.

Legerkapitein Manniesingh onderstreepte het belang van een gedisciplineerde houding niet alleen voor de studie en het toekomstig beroep, maar ook voor het hele leven. "Neem geen genoegen met het mindere, maar ga voor het beste in het leven. Richt je leven in op basis van zuivere doelen en principes. Doe weg wat waardeloos en zinloos is en werk aan een goede toekomst, bouw jezelf en dit land op." Manniesingh slaagde erin een sfeer van discipline te creëren toen hij met gezag de studenten opriep de basiswaarden en normen te respecteren.

Cruden, Welles en Cairo gaven de studenten technieken in het stellen van haalbare doelen. Middelbare scholieren stellen nogal te vaak prioriteiten die de voortgang van hun studie ondermijnen. De sessies zijn van 1-8 april gehouden in de grote bibliotheek van het Natin aan de Leysweg.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May