NAVO wil permanent militairen aan de grens
10 Apr, 16:56
foto
NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg woont een NAVO-bijeenkomst van ministers van Buitenlandse Zaken bij, te midden van de Russische invasie van Oekraïne, in het NAVO-hoofdkwartier in Brussel, België. (Foto: Reuters)


De NAVO werkt aan plannen voor een permanente militaire aanwezigheid aan haar grens in een poging om toekomstige Russische agressie te bestrijden, meldde The Telegraph, daarbij verwijzend naar NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg. De NAVO bevindt zich "midden in een zeer fundamentele transformatie" die "de langetermijngevolgen" van de acties van de Russische president Vladimir Putin zal weerspiegelen, zei Stoltenberg in een interview met de krant.

"Wat we nu zien is een nieuwe realiteit, een nieuwe norm voor de Europese veiligheid. Daarom hebben we onze militaire commandanten nu gevraagd om opties te bieden voor wat we een reset noemen, een aanpassing op langere termijn van de NAVO", werd Stoltenberg geciteerd.

Stoltenberg, die onlangs zei dat hij zijn termijn als hoofd van de alliantie met een jaar zou verlengen, zei in het interview ook dat beslissingen over de reset zouden worden genomen op een NAVO-top die in juni in Madrid zal worden gehouden.

De Russische invasie van Oekraïne heeft geleid tot Europa's grootste vluchtelingencrisis sinds de Tweede Wereldoorlog en heeft ertoe geleid dat westerse landen hun defensiebeleid hebben herzien.
Advertenties

Wednesday 28 September
Tuesday 27 September
Monday 26 September