Reshuffling is armoe, zwakte bod en het gevolg van nepotisme
10 Apr 2022, 08:52
foto


In december 2021 schreef ik een ingezonden stuk in deze online krant met als titel "De staart van de olifant".  Bij het schrijven van dit stuk over de aanstaande reshuffling binnen de regering Santokhi moest ik hieraan terugdenken. De reden is dat ik de parallel trek tussen een op drift geraakte olifant die alles en iedereen om zich heen en op zijn pad overloopt, en de president met een op een drift geraakte regerings/bestuursploeg. Verder houdt de parallel op dus laat ik het hier maar bij.

Het is en blijft jammer dat reshuffling het mandaat van de president is. Deze constatering kan het staatshoofd niet worden verweten, maar heeft te maken met het bestel van de Surinaamse politiek. Wat de president wel verweten kan worden is dat hij al bij aanvang van zijn "dream team kabinet" uit de bocht is gevlogen door nepotisme te verweven in zijn bestuursstijl. Hetzelfde geldt overigens voor de vicepresident maar laat mij het even beperken tot de eindverantwoordelijke bestuurder van de natie. Als de president aangeeft dat hij door alle bestuurslagen heen- ministers, dc’s, rvc’s etc- gaat reshufflen, dan is er iets goed mis (gegaan) met het (politiek) bestuurlijk kader van Suriname dat wordt geacht bij het aanvaarden van zware bestuurlijke functies ook bij zichzelf te rade te gaan en zich af te vragen: waarom ik? kan ik het? en nog meer van dergelijke wezenlijke vragen. Voor de goede orde: ik ben niet naïef en weet dat politiek synoniem is voor wederkerigheid en dat juist hierin het gevaar schuilt van niet per sé bekwaam te hoeven zijn om een post te ambiëren en ook nog te aanvaarden.

Maar laat mij inzoomen op één type functie waar je wel degelijk kan bogen en waarborgen dat de juiste man/vrouw op de plek komt. De functie van toezichthouder in een rvc/rvt is totaal anders dan die van een politiek bestuurder, minister of districtscommissaris. Uit jarenlange ervaring weet ik dat het vak van commissaris zwaar, verantwoordelijk en eervol is. De pakken papier zijn nog niet zoveel als de zogenoemde loodgieterstassen van een minister maar qua het verstouwen op een moment dat er een rvc-vergadering is doen de hoeveelheid stukken niet onder voor het leeswerk van een minister.

Juist aan de voorkant van het benoemen van commissarissen zijn er methoden om zo goed als mogelijk te voorzien in de invulling van de verschillende rvc-posten, inclusief die van rvc-voorzitter, vicevoorzitter en de leden van de verschillende commissies (remuneratie, audit, maatschappelijk etc.). De  vraag die nu rijst is zeer legitiem: wist de president niet dat een dergelijk pad bewandelen van selectie middels criteria de kansen op miskleunen helpt voorkomen en continuïteit van toezicht in zich herbergt? Als het antwoord "nee" is dan is het zeer ernstig en moet de president zich afvragen of hij en zijn entourage zich bewust zijn van hun verantwoordelijkheden. Als het antwoord "ja" is dan zijn nepotisme en het hebben van een verlengde arm in een rvc het uitgangspunt geweest van de benoeming van de commissaris. Een trieste constatering die de kans op het neerzetten van goed functionerende organisaties met dito toezicht aan zich voorbij heeft doen gaan. En het zijn juist bedrijven die de economie doen draaien en werkgelegenheid scheppen. Natuurlijk gaat er worden geroepen: het zijn staatsbedrijven en de rvc is dus gepolitiseerd. Maar dat is te gemakkelijk in mijn ogen.

Een rvc kan een bestuur juist helpen om adequaat te functioneren zonder op de stoel van het bestuur te (gaan) zitten. Basis randvoorwaarden zijn een goed opgezette governance structuur, compliance, rvc reglement(en), niet bang aangelegde toezichthouders, bereidheid tot vakinhoudelijke verdieping en geen toezichtfuncties als kraaltjes rijgen om in je onderhoud te voorzien. Tenzij de toezichthouder er voor kiest om een beroepstoezichthouder te willen zijn dan is er niets mis mee om dit als je beroep te zien. Die mensen die instaat zijn om goed toezicht uit te oefenen zijn er…alleen worden ze niet geselecteerd. Stap over op professionaliteit en de vruchten worden geplukt.


Hugo Esseboom


Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May