Greenpack Suriname bloeit door gat in de markt
09 Apr 2022, 18:39
foto
Greenpack Suriname produceert onder andere de eierrekken die volledig recyclebaar en biologisch afbreekbaar zijn.


Surinamers kiezen steeds vaker voor recyclebaar materiaal, ook omdat de overheid het gebruik van styrofoam producten heeft verboden. Ofschoon de huidige economische situatie niet ideaal is, ziet Greenpack Suriname juist weer kansen. "Mensen kijken nu naar lokaal geproduceerde producten, waar wij op inspelen."

In Suriname worden net als elders op de wereld bergen afval weggegooid die eigenlijk goed hergebruikt kunnen worden. Hergebruiken of recycling is letterlijke een kringloop: van afval naar grondstoffen naar producten en weer rond, beschrijft Greenpack Suriname het proces. Een proces dat niet alleen grondstoffen, maar ook energie bespaart, "wat weer resulteert in een positieve impact op de planeet waar we leven."

Satish Sardjoe heeft Greenpack Suriname in 2019 opgericht. Het Surinaams bedrijf produceert duurzame en oneindig recyclebare verpakkingsmaterialen voor bedrijven in en rond het Caribisch gebied. Gemaakt van gerecycled karton en kranten, biedt Greenpack een breed assortiment aan van 100% recyclebaar, biologisch afbreekbaar en composteerbaar verpakkingsmateriaal. Van eierrekken tot cuphouders tot op maat gemaakte verpakkingen, omschrijft de oprichter de verdiensten van zijn bedrijf.

"Bij Greenpack zien we onszelf als meer dan alleen maar een bedrijf. Wij zijn onderdeel van het ecosysteem van de planeet en voelen ons geroepen om een bijdrage te leveren aan het gezond houden van deze planeet," zegt Sardjoe. "Gelukkig delen steeds meer bedrijven in Suriname deze mening en stappen over naar duurzame verpakkingen."

Naast vele milieubewuste Surinaamse bedrijven die al zijn overgestapt naar verpakkingen van Greenpack, is er ook een speciale samenwerking met bedrijven die hun 'afval' doneren voor recycling. Onder hen zijn Liberty NV dat oud papier en kartonnen levert en Times of Suriname die de oude kranten een nieuwe bestemming geeft.

Sardjoe wil zodra zijn bedrijf voet aan grond heeft in Suriname, verder uitbreiden naar het Caricom-gebied. Hij wijst erop dat recyclebaar materiaal juist heel betaalbaar blijft, omdat het lokaal wordt geproduceerd en import wordt vermeden. Met doorzettingsvermogen en geloof in eigen kunnen, gelooft de oprichter van Greenpack Suriname dat hij zijn doelen kan behalen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May