Elf verdachten seksueel misbruikzaak horen strafeis
07 Apr 2022, 06:46
foto


Tegen elf verdachten is woensdag de strafeis gepresenteerd door officier van justitie Reshmi Rathipal. Hen wordt het verwijt van mensenhandel en vleselijke gemeenschap met twee minderjarige meisjes gemaakt.

Rathipal heeft tegen de agenten Anoep B. en Guillermo B. twaalf maanden cel waarvan vier voorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht geëist. Ook heeft zij tegen agent Romeo V. en ene Zhihong H. twaalf maanden cel geëist waarvan acht voorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht. Rathipal heeft tegen Grankly B. zeven jaar cel geëist. Ook heeft zij geëist tegen Rocky B. en Donovan S. twaalf maanden cel waarvan twee voorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht. Voorts is tegen Omar R vijf jaar cel geëist en tegen Timothy T., Donovan T. en Stefano S. twaalf maanden onvoorwaardelijke cel.

Rathipal zei dat er op een ernstige wijze binnen drie dagen een exploitatie met winstbejag van twee minderjarigen heeft plaatsgevonden. “Geen van de verdachten heeft als tussenschakel een halt toegeroepen om erger in deze te voorkomen. Niet alleen de exploitatie is hier ernstig te bestempelen. Voorts is duidelijk geworden na een buurtonderzoek dat de verdachte Grankly B. zijn ‘praktijken’ in een bewoonde buurt ontplooit, alwaar zelfs buurtbewoners duidelijk merken dat er een handeltje gaande is met betrekking tot het aanbieden van seks in casu exploitatie in minderjarige meisjes.”

De officier benadrukte dat het drogeren/toedienen van alcoholhoudende drank, de meisjes in een nadelige situatie van hun gezondheid bracht, dat zelf een van de meisjes vervoerd moest worden naar het ziekenhuis. “Om hiernaast te benadrukken dat er op meerdere momenten sprake is geweest van onveilige seks met de slachtoffers”, stelde Rathipal. Advocaten Radjesh Bhoewar, Maureen Nibte, Raoul Lobo, Murwin Dubois, en Chandra Algoe pleiten op 17 mei.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May