Santokhi: Blijf bidden voor kracht, wijsheid en gezondheid
06 Apr 2022, 16:47
foto
President Chan Santokhi en zijn eega Mellisa Santokhi-Seenacherry hebben dinsdagavond de Navratri-viering in de Shri Vishnu Mandir bijgewoond.


"Met de waarden en normen van religie kunnen we ons meer bewust worden van een sociaal rechtvaardig medeleven met onze medemensen. Door te bidden kunnen de juiste keuzes worden gemaakt in het leven." President Chan Santokhi heeft dat gezegd in de Shri Vishnu Mandir waar hij samen met zijn eega de Navratri-viering heeft bijgewoond.

"We moeten blijven bidden, omdat we Gods kinderen zijn. We moeten communiceren met onze God.” Het staatshoofd heeft eenieder opgeroepen om solidair te zijn met elkaar en samen te bidden voor wijsheid, kracht en gezondheid.

De drie grootste religieuze groepering binnen de Surinaamse samenleving zijn in deze maand aan het vasten. De Hindoes vasten negen dagen tijdens de Navratri om godin Durga te vereren. Voor de moslims is de vastenmaand k van start gegaan, terwijl de christenen ook aan het vasten zijn in aanloop naar het paasfeest. Volgens president Santokhi zijn de verschillende religieuze groeperingen tijdens deze periode met elkaar verbonden. "De Schepper brengt ons bij elkaar. Het gezamenlijke vasten moet gezien worden als een bindmiddel dat wij als mens nodig hebben om samen te leven."

De ethische waarden en normen van religie moeten volgens het staatshoofd een bijzondere plaats krijgen als leidraad en inspiratiebron om samen de juiste bouwstenen aan te dragen voor de opbouw van het land. Bij Navratri staat elke avond, één van de negen vormen van Durga Mata, centraal. Zij vernietigt demonen (het kwaad) en is de beschermende moeder van eenieder. Over de hele wereld wordt zij tezamen met al haar manifestaties vereerd en wordt er Durga Puja verricht.

President Chan Santokhi en zijn eega hebben dinsdagavond de Navratri-viering in de Shri Vishnu Mandir bijgewoond.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May