Binnenkort meer openbare toiletten in de binnenstad
05 Apr 2022, 22:36
foto
Een in aanbouw zijnde openbaar toilet. (BIC-Paramaribo-Noordoost)


In de binnenstad van Paramaribo worden de komende periode op verschillende locaties 5 openbare toiletten gebouwd. Het gaat om een samenwerking tussen een particuliere ondernemer en het commissariaat Paramaribo Noord-Oost. Districtscommissaris Ricardo Bhola sprak maandag bij een bezoek aan het eerste in aanbouw zijnde openbaar toilet uit de serie, van een win-winsituatie.

Het project is volgens Bhola vooral belangrijk in het kader van stadsverfraaiing. Hij zei dat de openbare toiletten ook ter bevordering van hygiëne dienen en stond stil bij de negatieve gevolgen van wildplassen en het tekort aan openbare toiletten in de binnenstad. Het project moet de binnenstad aantrekkelijker maken voor zowel lokale bezoekers, scholieren, werkenden als toeristen.

Minister van Openbare Werken (OW), Riad Nurmohamed, benadrukte de vele mogelijkheden van Public Private Partnership (PPP), die de samenleving ten goede komt. Hij gaf aan dat dit model ook elders in het land toegepast kan worden, onder andere langs de Oost-Westverbinding. Nurmohamed beloofde dat de busterminal ter plekke - niet ver van de Plattebrug aan de Waterkant - eveneens aangepakt zal worden. Het directoraat Openbaar Groen & Afvalbeheer (OGA) van OW zal zorgen voor enkele vuilnistonnen op de locatie. 

OW heeft in het afgelopen jaar met het bedrijfsleven, verschillende horecabedrijven uit de binnenstad van Paramaribo en het districtscommissariaat van Paramaribo Noord-Oost een samenwerkingsovereenkomst getekend om samen te werken aan het aantrekkelijker en veiliger maken van de binnenstad, meldt het Burger Informatie Centrum (BIC) Noord-Oost.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May