VHP's Bigi Bombari verkoop gaat naar districten
04 Apr 2022, 16:40
foto
Drie dagen lang was er een enorme toeloop voor de goedkope levensmiddelen pakketten in 'De Olifant'. (Foto's: René Gompers)


15.000 levensmiddelenpakketten verkocht in drie dagen voor een derde van de winkelprijs. Dat is de slotsom van de Bigi Bombari uitverkoop van de VHP in haar partijcentrum 'De Olifant'. De enorme toeloop genoodzaakt de partij om deze activiteit ook naar andere districten te brengen. Als alles goed loopt, dan komt er woensdag al een mobiele verkoopunit in het woondistrict van partijvoorzitter en president Chan Santokhi.

"Een zeer succesvolle actie," concludeert coördinator Stanley Dijksteel. "Het is een actie die ons dwingt om verder te gaan," zegt hij. "Er hebben zich intussen al een aantal andere ondernemers aangediend om de zaak te ondersteunen zodat wij ook de districten in kunnen gaan." Hij kondigt aan dat de eerstvolgende stop op Lelydorp zal zijn.

De verpakkers konden de grote en snelle toeloop net bijbenen, vertelt Dijksteel. "Anders waren er 20.000 pakketten verkocht." Er is vanuit de samenleving felle kritiek geleverd op de verkoop van pakketten. Waar de een vond dat de regering liever moest werken aan de verlaging van prijzen in de winkels, vond de ander dat het pakket gratis moest worden verdeeld. Dijksteel wijst erop dat de hoge prijzen in de winkels het gevolg zijn van de slechte economie die is overgenomen. "De overheid is nog bezig om herstel te brengen.  Maar consumenten moeten ook helpen toezien dat prijzen in de winkels niet zomaar stijgen."

De VHP is na de Birti Winkri van Pertjajah Luhur en de gratis pakketten van de ABOP, de derde regeringspartij die een pakkettenactie heeft georganiseerd. Volgens coördinator Dijksteel is de actie bedoeld om de  mensen tegemoet te komen, zolang de economie nog in de slop zit.  Wanneer het weer beter gaat in het land, stopt het project.

De VHP vraagt wel dat de mensen iets terug doen en niet altijd de hand moet ophouden, merkt Dijksteel op. "Door te verkopen tegen de kostprijs, kan het project verlengd worden en kunnen nog meer pakketten worden verstrekt." Geen transportkosten, geen tussenhandelaar en ook geen retailhandelaar die 20 procent moet maken en geen verpakkingskosten. "Met al die weggevallen kosten kunnen we 40 tot 50 procent besparen." Een pakket met 14 items is voor SRD 160 verkocht, ruim een derde van de winkelprijs.

De verpakkers van de pakketten in 'De Olifant' konden de enorme toeloop niet bijbenen.

Dijksteel wil nog kwijt dat als je gratis gaat verstrekken, je uitgeput raakt. "Dan ga je moeten lenen om te consumeren. Dan gaat die economie die we nu rooskleurig proberen te maken helemaal in elkaar zakken en wordt het weer kapot geslagen. Dan zijn we terug bij af." Maar zegt hij: "Elke actie, of het nou de PL is met Birti winkels of de ABOP die verdeeld en de VHP die verkoopt, komt neer op ondersteuning van de overheid met het sociaal vangnet."
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May