Brazilië: Modderstromen Rio de Janeiro, 8 doden
03 Apr 2022, 02:56
foto
Een beeld van de schade en modderstromen veroorzaakt door zware regenval, in Angra dos Reis, Brazilië. (Foto: Reuters)


In het zuiden van de Braziliaanse deelstaat Rio de Janeiro zijn zaterdag minstens acht mensen omgekomen door modderstromen als gevolg van hevige regenval. De lokale autoriteiten en de brandweer zeiden dat zes mensen van dezelfde familie zijn gestorven. Er worden dertien mensen vermist.

"We verwachtten de regen, we hebben waarschuwingen afgegeven, maar helaas stortte dit huis in de wijk Ponta Negra in. Slechts één van de kinderen werd gered", vertelde Luciano Vidal, burgemeester van Paraty, aan Reuters.

Rio de Janeiro is de afgelopen weken getroffen door slecht weer, met aardverschuivingen en overstromingen waarbij in ongeveer een maand tijd zo'n 240 mensen omkwamen in het noordelijke gebied van Petropolis, zeiden de autoriteiten op 23 maart.

"We hebben meer dan 70 dakloze gezinnen. We bieden onderdak en verhuren hostels voor deze mensen", voegde de majoor van Paraty eraan toe. Hij zei dat modderstromen de straten en geïsoleerde delen van de stad blokkeerden, en dat hele buurten zonder elektriciteit zaten in de koloniale kustplaats die een toeristische attractie is.

In één dag ontving Paraty 32,2 centimeter regen, het gemiddelde neerslag gedurende zes maanden.

De stad riep de noodtoestand uit omdat er meer regen werd voorspeld.

De nabijgelegen stad Angra dos Reis, ook een toeristische bestemming, werd ook getroffen door hevige regenval en ten minste één kind stierf bij een aardverschuiving. Reddingswerkers zoeken in dat gebied naar meer dan tien vermiste personen, aldus de autoriteiten.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May