Santokhi: Wees solidair met noodlijdende mens
03 Apr 2022, 04:53
foto


Een spirituele reis van één maand, waarbij het vasten en het gebed een zeer voorname plaats innemen. Zo omschrijft president Chan Santokhi de vastenmaand Ramadan. In zijn boodschap tot de belijders van de Islam benadrukt hij de solidariteit met de noodlijdende mens in deze vastenmaand.

Hij spreekt de hoop uit dat we uit deze periode kracht putten uit het geloof om de moeilijke periode waarin het land verkeerd te kunnen doorstaan." Ook in ons land zijn er mensen, die het moeilijk hebben, denk aan de ontheemden, door de recente wateroverlast in ons land. Laten we hen in deze periode van Ramadan gedenken." Hij voegt eraan toe: "Ook de Covid-pandemie heeft vele slachtoffers gemaakt, die we moeten gedenken."

"De weg, die we als regering zijn ingeslagen en, die we samen zullen bewandelen, vereist solidariteit met elkaar, om dit tot een succes te brengen. Laten we in deze periode van Ramadan, ons sterken in het geloof en zoals de Koran het voorschrijft, goede daden verrichten."

Het staatshoofd zegt ervan overtuigd te zijn dat het vasten zal leiden tot meer geluk en succes."Laten we elke dag bidden, de kracht van het gebed kan ons helpen in deze moeilijke tijd. Laten we de zegeningen van de Schepper, afsmeken om het land Suriname te redden." Hij wenst dat deze heilige maand een overvloed aan vriendelijkheid, harmonie en mededogen met zich meebrengt. De vastenmaand loopt van 1 april tot 1 mei.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May