Dijksteel: Leren handen niet op te houden
02 Apr 2022, 16:46
foto
Jong en oud zijn afgekomen op de Bigi Bombarie Verkoopactie op het terrein van de Olifant. (Foto's: René Gompers)


De VHP wil met haar Bigi Bombari verkoopactie tussen de 15.000 en 20.000 personen aan een levensmiddelenpakket helpen. Het pakket bevat 14 items voor SRD 160, eenderde van wat het in de winkel zou kosten. "Het is allemaal tegen de kostprijs en het geld gaat terug naar de leveranciers," deelt coördinator Stanley Dijksteel mee. "Er vallen veel kosten weg. De dr- en rr-leden verpakken het, de transportkosten zijn er niet. Dus het wordt goedkoper. Maar als we het gratis zouden geven, zouden we die 20.000 niet halen. We moeten ook leren om niet langer onze handen op te houden."

Er is veel kritiek op de activiteit. Velen vinden dat de regering liever kan werken aan het verlagen van de prijzen in de winkels om zulke situaties te voorkomen. Deze roep heeft tijdens regering Bouterse- Adhin ook geklonken toen bij slechts een ondernemer goederen goedkoop te vinden waren. "Het was goed wat men allemaal deed toen het krakkemikkig ging met de economie," merkt Dijksteel op. "Maar men heeft niet gewerkt aan de herstel van de economie." Deze regering herstelt de economie en neemt de mensen die dreigen achter te blijven mee, zegt Dijksteel over toen en nu.

"Kritiek houdt ons scherp. Maar niks en dan ook niks van wat de VHP doet, zal zonder kritiek blijven. Maar we laten ons niet afleiden. We hebben een doel voor ogen, we gaan er naar toe en het lukt aardig." Dijksteel voegt eraan toe: "Het is net als een voetbal. Wanneer Nederland gaat spelen, zijn er miljoenen coaches. In Suriname als de president iets doet zijn er 650.000 presidenten die vinden dat het anders moet. De president komt uit de VHP. En de VHP doet wat zij denkt dat goed is. Geef ons de ruimte om te besturen."

"De uitverkoop is voor iedereen bestemd," benadrukt Dijksteel. "Omdat iedereen het voelt. De mensen die 'bo dede in a film' worden al door de overheid gesteund. Maar what about de rest dan? Dus iedereeen mag komen kopen." Er zijn systemen ingebouwd voor groepen, organisaties en werkplaatsen. Zij mogen met een lijstje met id-kaarten van de klanten komen kopen. Elke koper wordt geregistreerd. "Om te voorkomen dat men met 4 of 5 pakketten weggaat," licht Dijksteel toe. "Er mogen wel meerdere personen per gezin komen." De uitverkoop duurt tot zondag.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May