De 'spirituele' revolutie
02 Apr 2022, 02:56
foto


Staatsmacht verkrijgen blijft nog altijd een aantrekkelijk verlangen voor vele mensen in de wereld. In de geschiedenis zijn er verschillende bestuursvormen uitgeprobeerd om een natie op een succesvolle manier te besturen. Het doel is om een gelukkig en welvarend volk te hebben. U kunt hierbij denken aan onder andere democratieën, communistische landen, monarchieën, diverse dictaturen en theocratieën. Ligt het succes of falen van de voornoemde regeringsvormen aan de ideologieën of hangt het op het diepste niveau af van de zuiverheid van het bewustzijn van de uitvoerders van deze staatsvormen? Een mes kunt u gebruiken om groente mee te snijden en anderen gezond eten te voeden of gebruiken om een ander pijn aan te doen voor eigen belang of gewin. Het mes is slechts een instrument, maar diegene die daadwerkelijk goed of fout handelt is verantwoordelijk voor de consequenties. Op dezelfde manier is de mind een instrument van de mens en de graad van zuiverheid en reinheid van dit instrument zal bepalen wat zal slagen of falen. Is een harmonieuze samenleving een droom of kan het daadwerkelijk manifesteren?'

Het is belangrijk om goed en eerlijk na te gaan voor jezelf als individu welke talenten je hebt en hoe je die zo goed mogelijk kunt ontwikkelen en inzetten om een bijdrage te leveren aan de wereld. De perceptie van een succesvol en gelukkig leven, die is geprogrammeerd in onze mind, bestaat meestal uit het hebben van een goede baan met een goed inkomen (rijkdom), een mooi huis, een mooie auto, groot sociaal netwerk (macht en status) en een liefdevolle levenspartner en eventueel kinderen. Deze materiële perceptie is echter een illusie, omdat het ware geluk niet zit in de buitenwereld en al haar tijdelijke vormen. Er is helemaal niets mis mee om al het voornoemde te ambiëren en te werken daarnaartoe, zolang er men niet gehecht aan raakt en het beschouwd als de bron van zijn of haar geluk.

Vervul je plichten en werkzaamheden als mens en laat de vruchten over aan een hogere macht. De hoeveelheid tijd die je hebt als individu op deze wereld is voor de meesten onder ons onbekend. Werkelijk succes en geluk is een innerlijke permanente realisatie van gelukzaligheid ongeacht de uitdagende en moeilijke situaties van de buitenwereld. De innerlijke wereld in jezelf bepaalt hoe je de wereld buiten jezelf ervaart. Draag je de bril van liefde, compassie, nederigheid, empathie, tolerantie en vergevingsgezindheid dan zal je dat in grote lijnen ervaren. Andersom zet je de bril van jaloezie, hebzucht, haat, woede, geweld en lust op dan zal dat de boventoon voeren in jou leven.

In de geschiedenis van de mensheid zijn er zoveel verschillende oorlogen geweest om grotendeels meer geld, macht en natuurlijke hulpbronnen te vergaren. Om je rijkdom te vergroten hoef je niet per se meer vermogen en macht te vergaren, maar kan je ook je hebzucht verminderen. Andere oorlogen hebben religiën gebruikt als wapen om mensen te beïnvloeden en zogenaamd te laten strijden in de naam van God voor hun eigen egoïstisch belang en gewin. Ware religie betekent niets anders dan zuivere liefde voor God ontwikkelen en voor Zijn gehele schepping. Het klinkt misschien heel makkelijk en simpel, maar vaak genoeg zijn complexe problemen simpeler opgelost dan men denkt, maar de wilskracht en discipline om te werken aan onszelf ontbreekt.

Als letterlijk elk individu elke dag aan zichzelf werkt om een steeds betere versie te worden, zal de hele wereld positief kunnen transformeren. Het is daarom enorm belangrijk dat leiders van landen over de hele wereld een zuiver en rein bewustzijn moeten hebben ontwikkeld door spirituele beoefening en bestudering van de geestelijke leringen. Het gerealiseerde geestelijk rijkdom in het hart van deze leiders zal dan onbaatzuchtig doorsijpelen in hun nationaal beleid wat de bevolking van het land zeker ten goede zal komen op lange termijn. Ongeacht welke religie of welke spirituele methode je volgt, zolang de zuivere liefde in je hart is gereactiveerd, word je daadwerkelijk de meester van je eigen mind en zintuigen en kan je anderen daadwerkelijk inspireren. De keuze om werkelijk te transformeren ligt altijd bij het individu zelf. Er moet werkelijk een spirituele revolutie in een ieders hart plaatsvinden om een betere wereld dan vandaag te kunnen achterlaten voor de volgende generaties.

Yesterday I was clever, so I wanted to change the world. Today I am wise, so I am changing myself. -Rumi-

Reguillo Hira

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May