Minister Somohardjo met zijn 'pop-up office' in Nickerie
30 Mar 2022, 04:52
foto
Minister Bronto Somohardjo van Biza heeft certificaten uitgereikt in Nickerie aan ambtenaren die Hoger Beroepsopleiding Bestuurskunde en Overheidsmanagement hebben afgerond. (Foto: Biza)


Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken (Biza) heeft een volle agenda afgewerkt tijdens zijn eendaags werkbezoek aan Nickerie dinsdag. Zijn 'pop-up office' heeft hij gebracht naar alle vier Bureau voor Burgerzaken-kantoren te Nickerie en een van Wageningen. Hierbij heeft hij het volk aangehoord over allerhande zaken; de ambtenaren konden hun hart luchten over het reilen en zeilen op de werkplek.

Somohardjo heeft de officiële launch gedaan van het pilotproject Akten van de Burgerlijke stand waarbij burgers van het district niet meer naar Paramaribo hoeven af te reizen voor bijvoorbeeld een geboorteakte, echtscheidingsakte of erkenningsakte. “Vandaag start het project in Nickerie waarbij alle Nickerianen hun akten van de burgerlijke stand kunnen afhalen bij BvB Nieuw-Nickerie en niet helemaal naar Paramaribo hoeven af te reizen; dat scheelt de burger weer veel tijd en geld.”

"Indien dit pilotproject succesvol is, zal dit landelijk worden uitgerold. Dit is weer één van de stappen van het CBB naar een betere dienstverlening, de burger besparen wij nu heel veel geld en loperij door deze dienst nu ook aan te bieden in Nickerie en spoedig over heel Suriname,” stelde de minister. Hij bedankte de directie en de ambtenaren van CBB voor hun inzet, want hij begrijpt ook dat 64 jaar achterstand niet in een keer in te halen is. “Maar we zijn op de goede weg.”

De minister heeft ook certificaten uitgereikt aan de ambtenaren in Nickerie die de Hogere Beroepsopleiding Bestuurskunde en Overheidsmanagement hebben afgerond. In deze dynamische tijd is leren meer dan ooit een vereiste, meent Somohardjo. Hij prees de studenten hun voor inzet, maar benadrukte dat niet de eerste maar de laatste ronde telt. “Jullie hebben jullie deelcertificaat nu ontvangen, maar ik wil jullie allemaal over twee jaren bij de uitreiking van het diploma zien.”


Somohardjo bracht ook een bezoek aan de Monkouschool die speciaal onderwijs geeft. Hij stak de leerkrachten een hart onder de riem. Als laatste werd ook aangedaan het Dankerscentrum; een centrum voor mensen met een lichamelijke en geestelijke beperking en ook daar bedankte hij de leiding voor haar inzet. De twee laatste bezoeken die een sociaal karakter hadden, geschiedden tezamen met staatsadviseur Paul Somohardjo.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May