Samenbundeling voor bewustwording overheidscommunicatie
28 Mar 2022, 10:40
foto
Angela van der Kooye


De rol van overheidscommunicatie is cruciaal voor het inzichtelijk maken van de overheidssystemen en het genereren van goed en behoorlijk bestuur. Dit zegt Angela van der Kooye van het nationaal platform voor Communicatie & Public Relations (CCPR). Er is een expertiseteam strategische overheidscommunicatie geformaliseerd. Er moet volgens haar meer bewustwording worden bewerkstelligd en kennisuitwisselingstrajecten worden ontwikkeld.

Communicatie vakprofessionals in Suriname en Nederland hebben zich verenigd om de bewustwording over overheidscommunicatie te bewerkstelligen. De aanleiding voor de samenbundeling is een recentelijk gehouden webinar Hoe overwint overheidscommunicatie de uitdagingen in Suriname. Tijdens dit webinar zijn de eisen voor overheidscommunicatie uitvoerig besproken en is er gekeken naar de invloed ervan op het democratische gevoel van de burgers.

Het expertiseteam bestaat uit: Voorzitter Van der Kooye, ondervoorzitter Shahied Badoella (Nederland), Kenneth Muringen, Karin Refos en Marc Sprenger. Het expertiseteam zal een werkarm, klankbordgroep, formaliseren om in contact te zijn met alle gelederen uit de Surinaamse samenleving. Het expertiseteam zal zich inzetten voor het bewerkstelligen van bewustwording op het gebied van strategische overheidscommunicatie in Suriname door kennisuitwisselingstrajecten te ontwikkelen. De inzet van adequate strategische overheidscommunicatie bevordert namelijk de legitimiteit van de overheid. Zij stimuleert transparante communicatie bij een democratisch bestuur en wordt ingezet om burgers positief te beïnvloeden in hun denken en handelen.

“De rol van de overheid is meer dan alleen voorlichting verstrekken. Een brug maken met de burger door dialoog, inspraak en het nastreven van de gestelde doelen is een belangrijke pilaar voor adequate en transparante overheidscommunicatie”, zegt Van der Kooye. Initieel wordt er via de overheid voorlichting gegeven aan de burgers over regels, wetten en voorzieningen. Overheidscommunicatie is niet van de overheid, maar van iedereen. De leden van het expertiseteam zijn voor twee jaren aangesteld.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May