China bevestigt dood alle inzittenden vlucht MU5735
26 Mar 2022, 22:00
foto
Reddingswerkers lopen op de plek waar een Boeing 737-800 van China Eastern Airlines, vliegend van Kunming naar Guangzhou, neerstortte, in Wuzhou, in de autonome regio Guangxi Zhuang, China. (Foto: Reuters)


China heeft vandaag, zaterdag, bevestigd dat alle 132 passagiers en bemanningsleden van een vliegtuig van China Eastern Airlines dat deze week was neergestort, zijn omgekomen. Vlucht MU5735 was maandag onderweg van de zuidwestelijke stad Kunming naar de havenstad Guangzhou toen het van kruishoogte naar beneden stortte en crashte in een zwaar bebost gebied van de regio Guangxi.

Er was weinig hoop op het vinden van overlevenden. Hu Zhenjiang, adjunct-directeur van de Civil Aviation Administration of China (CAAC), heeft zaterdagavond met verslaggevers gesproken en bevestigde dat er geen tekenen van leven waren vanaf de plaats van de crash en dat alle 123 passagiers en 9 bemanningsleden waren omgekomen, aldus staatsmedia. .

Het zoekteam had eerder gezegd dat het DNA had geïdentificeerd van 120 van de mensen aan boord. Er wordt nog gezocht naar de tweede zwarte doos, oftewel de flight data recorder.

Het team heeft echter een noodlocatiezender gevonden van het vliegtuig dat dicht bij de plaats was waar de tweede zwarte doos was geïnstalleerd, zei Zhu Tao, directeur van het Aviation Safety Office van CAAC tijdens een eerdere persconferentie.

Het team is ook op zoek naar de datamodule van de flight data recorder zelf. De andere zwarte doos, de cockpit voice recorder, is woensdag gevonden en naar Beijing gestuurd voor onderzoek door experts.

Het zoekteam heeft zowel met de hand als met machines naar vliegtuigonderdelen in zware modder gegraven. Er zijn geen belangrijke verbindingen van gewone explosieven gevonden in het puin van de crash, zei een functionaris in Guangxi.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May