Somohardjo: Javaanse gemeenschap is onrecht aangedaan
21 Mar 2022, 08:38
foto
Paul Somoharjdo, voorzitter van PL


Paul Somohardjo, voorzitter van Pertjajah Luhur (PL) tevens regeringsadviseur, blijft aandringen op een nationale vrije dag voor de Javaanse gemeenschap. Hij heeft dit eerder aangekaart en heeft een brief geschreven naar minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken. De partijleider vindt dat Javaans nieuwjaar (31 juli) ook een nationale dag moet worden, want de Javaanse gemeenschap is volgens hem onrecht aangedaan.

De Commissie Nationale Vrije dagen onder leiding van Marlon Powel adviseerde bij de vorige regeerperiode een vrije dag voor zowel de Javanen als de Chinezen. Voor de Chinezen werd het verzoek opgevolgd, maar voor de Javanen weigerde de regering het advies op te volgen, beweert Somohardjo. Hij is er verbaasd over dat het advies voor de Chinese broeders wel werd opgevolgd, maar voor de Javaanse broeders en zusters niet.

Somohardjo benadrukt dat het niet om een vrije dag alleen gaat. “Want,” zegt hij, “wij Javanen houden ook van hard werken en wij leveren ook een bijdrage aan ontwikkeling van dit land. Het gaat om onrecht dat ons is aangedaan. Waarom de Chinese broeders en zusters wel en waarom wij niet? Wij van PL zouden ook opstaan als anderen onrecht zou worden aangedaan!”

Minister Somohardjo die de vrije dagen bekendmaakt, bevestigt het verzoek van PL voor een vrije dag en zal die zo spoedig mogelijk doorgeleiden naar de regeringsraad ter goedkeuring. Over het feit dat de vorige regering heeft geweigerd het advies op te volgen van de commissie Nationale Vrije Dagen voor de Javaanse broeders en zusters, terwijl zij dat wel heeft gedaan voor de Chinezen broeders en zusters, zegt hij het volgende: “ik verwacht niks anders van de NDP zij hebben de Javanen nooit serieus genomen en ben wel heel erg teleurgesteld in de parlementariërs Sadi en Moestadja dat zij dit onrecht oogluikend hebben toegestaan en ik hoop dat zij helpen dit onrecht recht te trekken, anders ben ik bang dat het volk ze de rekening zal presenteren.”

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May