Sobere Holi viering in Nickerie
18 Mar 2022, 23:15
foto
In Nickerie is het Holi-feest grotendeels in familieverband gevierd.


Landelijk zijn er op verschillende plaatsen Holika-verbrandingen geweest. In Nickerie was er een op het Volksplein. "Mijn innerlijke wens staat in het teken van bevrijding van de pandemie, zodat eenieder normaal kan deelnemen aan alle aspecten van het leven", zei Laksmienarain Doebay van S.V. Karishma.

De gewezen districtscommissaris van Nickerie smeekte naast bevrijding, voorspoed en welvaart, ook groei en liefde voor het Surinaams volk af. Het lijkt erop dat de Nickeriaanse gemeenschap indachtig de oproep van de autoriteiten zich niet schuldig gemaakt hebben aan grote samenkomsten. Dat viel al op bij de Holika-verbranding.

De matige opkomst was voor menigeen ook de reden om te zeggen dat ze de eenheid en saamhorigheid missen. Gezien er geen toestemming was gegeven om te feesten, hebben de organisatoren zich gehouden aan de beperkingen van de coronavirus-epidemie.

De meeste mensen hebben het feest in huiselijke sfeer gevierd. In het centrum van Nickerie was er nauwelijks wat te merken van de Phagwaviering. In de verschillende wijken en polders waren er bij een aantal huizen, gezellige familie samenkomsten. Groepjes liepen met hun dhol om de sfeer te verhogen bij het zingen van hun chautal repertoire. Holi khele rangoe bira... en range barse...waren veel gehoord.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May