NDP en BEP fractie willen duidelijkheid over afreizen naar Gabon
19 Mar 2022, 06:36
foto


De NDP en de BEP fractie willen weten waarom de uitnodiging van Conservation International Suriname (CIS) voor kennisuitwisseling met Gabon niet is bekendgemaakt in De Nationale Assemblee. De volksvertegenwoordiging is niet op de hoogte gesteld over de schriftelijke uitnodiging die 15 februari is verstuurd naar het college.

Assembleevoorzitter Marinus Bee heeft in een huishoudelijke vergadering te kennen gegeven dat hij persoonlijk is uitgenodigd en dat CIS de kosten betaalt. Over de samenstelling van de delegatie is niks gezegd.

Tijdens de Assembleevergadering eerder deze week is deze kwestie aan de orde gesteld door Assembleelid Jennifer Vreedzaam (NDP). De vergadering werd geleid door waarnemend voorzitter Dew Sharman die zei niet op de hoogte te zijn van de uitnodiging. Hij beloofde een onderzoek te zullen instellen.

NDP fractieleider Rabin Parmessar en die van de BEP, Ronny Asabina, spreken in een schrijven aan Sharman hun verbazing uit over het feit dat een grote delegatie is afgereisd naar Gabon, onder wie ook Obed Kanape (fractieleider van de ABOP).

De NDP en BEP fractieleiders willen gedetailleerde informatie over uitgaven die ten laste komen van De Nationale Assemblee of via het ministerie van Financiën & Planning, voor overige delegatieleden. Zij betreuren het ten zeerste dat er geen parlementaire delegatie is afgevaardigd naar Gabon, vertegenwoordigd door de coalitie en oppositie, zoals dat gebruikelijk is.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May