Contactverbod verdachten met zware wapens en advocaat
19 Mar 2022, 00:00
foto
De in beslag genomen zware wapens, munitie en andere spullen in Nickerie. De verdachten zijn op diverse locaties ingesloten.


In de zaak waarbij zeven personen zijn aangehouden met zware wapens in Nickerie, is een contactverbod opgelegd. De verdachten mogen geen contact hebben met hun advocaat. Raadsvrouw Maureen Nibte bevestigt dat zij de advocaat is van de mannen, maar vanwege het contactverbod nog geen gesprek heeft gehad met de verdachten. Zij zijn verspreid van elkaar ingesloten.
 
De politie heeft de mannen aangehouden met zware wapens, waaronder 4 AKs, 4 AR-15, een glock pistool, een jachtgeweer en munitie. Zij hadden ook een satelliettelefoon bij zich. Starnieuws verneemt dat mannen uit Paramaribo de wapens vervoerden. Vermoedelijk zijn er wapens bij, die gestolen zijn bij de residentie van ex-president. De aanhoudingen zijn woensdagavond verricht te South Drain. De wapens waren klaar voor gebruik. De verdachten hadden ook munitie bij zich voor diverse wapens.
 
Minister Kenneth Amoksi van Justitie & Politie zegt in een verklaring dat de samenleving opgeschrikt is met de berichtgeving over de aanhouding. Hij onderkent dat er veel illegale wapens in de samenleving zijn. “Het is geen ontwikkeling die wij voorstaan. De gewapende- en veiligheidsdiensten zijn alert”, zegt Amoksi.

De minister accentueert dat uit onderzoek moet blijken hoe de wapens ingezet zouden worden. “Wij vragen ons af wat dit is. Er kan sprake zijn van terrorisme, ruilhandel met drugs of het beschermen van een criminele organisatie”, merkt de minister op. Het onderzoek zal antwoord moeten geven op alle vragen, stelt de bewindsman.

Het ministerie van Justitie en Politie is bezig om in samenwerking met het Kabinet van de President, een duidelijke beleidslijn uit te zetten over vuurwapens. “Wij hebben ook in voorbereiding een periode, waarbij mensen die illegale wapens hebben, opgeroepen zullen worden om deze in te leveren. Dit traject wordt besproken met het Openbaar Ministerie”, geeft Amoksi aan.


Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April