Adviescommissie moet effecten oorlog in kaart brengen
19 Mar 2022, 10:31
foto
President Chan Santokhi onderkent dat de effecten van de oorlog in Oekraïne ook in Suriname voelbaar zijn. (Foto: CDS)


Binnen enkele dagen zal president Chan Santokhi een adviescommissie in het leven roepen die zich zal buigen over de effecten van de oorlog in Oekraïne. Dit heeft hij aangekondigd donderdag bij de beëdiging van een nieuwe lichting manschappen van het Directoraat Nationale Veiligheid.

Santokhi stelde dat het overduidelijk is dat de impact van de oorlogstoestand in de hele wereld, en dus ook in Suriname, voelbaar is. De adviescommissie - een deskundig team van vertegenwoordigers uit verschillende sectoren - zal op 21 maart worden ingesteld. Zij zal de impact van de oorlog moeten monitoren en de regering op tijd van adviezen moeten voorzien, meldt de Communicatiedienst Suriname.

“De impact hoeft niet altijd een te zijn van fysieke dreiging, maar kan ook economische of financiële gevolgen hebben. Gevolgen voor je eigen grondgebied, waarbij soms vanuit de wereld een oproep kan worden gedaan om bij wijze van humanitaire hulp ook personen hier in het land te ontvangen”, stelde het staatshoofd. Intussen gaat de samenleving reeds gebukt onder de economische gevolgen. Dit is te merken aan de verhoging van prijzen van goederen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May