NDP: Holi in 2022, nog steeds anders dan we gewend zijn
18 Mar 2022, 08:47
foto


Elk jaar wordt het belangrijke Hindoefeest Holi in ons land herdacht met veel kleur, veel vreugde en een sterk gevoel van saamhorigheid. Wij vieren de overwinning van het goede op het kwade. Het enige goede dat we zover hebben overwonnen, is dat wij het kwade Covid, na twee lange jaren van ingrijpende veranderingen in ons bestaan, ietwat hebben overwonnen dat wij tenminste deze belangrijke dag in familieverband door kunnen brengen.

Wij herinneren ons nog heel goed de tijden toen dat niet mogelijk was vanwege restricties, lockdowns en nieuwe protocollen. Toch dringt het tot ons door dat wij als Surinamers eigenlijk elke dag een andere strijd voeren om het kwade of het verdriet van dat moment te overwinnen. Geen enkel moment kunnen wij tot rust komen of maken wij genoeg tijd voor vrede. Laat er vanaf deze Holi viering daar verandering in komen.

Wij hopen dat bij de Holika Dahan oftewel Holika verbranding gisteravond niet alleen symbolisch, maar ook tastbaar de overwinning van het goede op het kwade heeft plaatsgevonden. Wij zijn vandaag in de gelegenheid om in familieverband of in klein verband met vrienden ‘phagwa te spelen’ met de verschillende kleuren die het Holi feest bijzonder maken. De kleuren van geluk! Moge dit geluk nog lang na Holi in ons blijven voort leven om met vereende kracht de huidige sociaaleconomische en maatschappelijke uitdagingen van elke dag aan te kunnen.

De Nationale Democratische Partij als grootste multiculturele en multireligieuze partij van Suriname, roept eenieder op om in vrede, in eenheid en met solidariteitsgevoel en saamhorigheid te bezinnen en te bidden voor de Surinamers die het vandaag moeilijk hebben en voor de gemeenschappen in het achterland die door watersnood getroffen zijn.
Subh Holi toegewenst aan alle Surinamers en in het bijzonder aan de Hindoe gemeenschap!

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May