Phagwafeest in huiselijke kring vieren; politie zal optreden
18 Mar 2022, 00:00
foto
Er is geen toestemming gegeven door Volksgezondheid om Phagwafeesten te houden. (Archieffoto)


Het houden van Phagwafeesten is verboden. Het ministerie van Volksgezondheid heeft geen toestemming gegeven. Conform het presidentieel besluit is feesten nog steeds niet toegestaan. Voor de Holika verbranding donderdagavond, welke een religieus karakter heeft, is door het ministerie aan enkele organisatoren, die daarvoor een verzoek hebben ingediend, wel toestemming verleend voor deze activiteit onder strikte Covid-19 protocollen.

Operatie Veilig Suriname zal de surveillance landelijk opvoeren. Dit zal vooral geschieden op locaties waar er activiteiten georganiseerd zullen worden. Feestvierenden leven zich op deze nationale feestdag uit en nuttigen veel alcohol, waardoor er onnodige woordenwisselingen ontstaan die vaak genoeg gepaard gaan met vecht- dan wel kappartijen. De politie zal bij constatering van ongeregeldheden niet schromen om op te treden tegen hen die de rust en orde zullen verstoren.

De gemeenschap wordt eveneens gewaarschuwd zich te houden aan de wet uitzonderingstoestand, aangezien deze nog steeds van kracht is. De politie doet een beroep op autobestuurders om niet in beschonken toestand plaats te nemen achter het stuur. Weggebruikers wordt gevraagd zich te houden aan de verkeersregels en hun snelheid aan te passen aan de omstandigheden op de weg.

Covid-19 is nog een reële dreiging voor de volksgezondheid. Daarom moeten de regels in acht worden genomen. Het is bekend dat in familieverband het Phagwafeest uitbundig gevierd wordt en het daarom nog steeds belangrijk is om het risico op besmetting zo laag mogelijk te houden. Volksgezondheid doet een beroep op organisatoren om af te zien van eventuele Phagwa festiviteiten .
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May