Abdoelrahman aangehouden voor belediging president
17 Mar 2022, 15:20
foto
Raoel Abdoelrahman bij politiebureau Derde Rijweg.


Raoel Abdoelrahman is vandaag aangehouden door de politie. Politiewoordvoerder Milton Bisschop bevestigt tegenover Starnieuws dat de man is aangehouden voor belediging van de president.

Het onderzoek wordt voortgezet door de afdeling Kapitale Delicten. Hij zal binnen zes uur worden voorgeleid bij de hulpofficier van justitie.

Op Facebook heeft Abdoelrahman gemeld dat hij naar politiebureau Derde Rijweg rijdt. Achter hem reden de politieagenten. Hij heeft aangegeven dat hij gaat horen wat er aan de hand is. Zij zijn naar zijn werkplek geweest om hem aan te zeggen zich aan te melden.

Abdoelrahman is de zoveelste persoon die is aangehouden op basis van artikel 152 van het Wetboek van Strafrecht waarbij overtreders een maximale gevangenisstraf van vijf jaar riskeren. Dit artikel geldt alleen voor het staatshoofd. Alle andere mensen die zich beledigd voelen, moeten naar de rechter die een beslissing hierover neemt.

De 'muilkorfwetten' zijn zeer omstreden en stammen af uit de koloniale tijd waarbij het koninklijk huis niet mocht worden beledigd. Activist Siebrano Piqué zit nog steeds vast op basis van dit wetsartikel.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May