President vraagt SWM bond beraad op te heffen
16 Mar 2022, 05:08
foto
Dwain Cairo, voorzitter van de bond bij SWM. (Foto: CDS)


President Chan Santokhi heeft de werknemersbond bij de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM)gevraagd om het beraad op te heffen. Hij heeft een clusterteam van ministers ingezet om de gesprekken tussen de directie en werknemersbond bij de te helpen coördineren. De vakbond heeft gisteren kennisgemaakt met een deel van de regering, waarbij onder meer de situatie bij de SWM ter sprake is gekomen. Bondsvoorzitter Dwain Cairo zegt dat de resultaten van de ontmoeting vandaag zullen in een algemene ledenvergadering gedeeld zullen worden.

Minister David Abiamofo zegt dat naast de kennismaking is gekeken naar de zaken die momenteel spelen binnen de SWM. De regering heeft geluisterd naar de punten van de bond, directie en Raad van Commissarissen. Zij heeft daarnaast ook aangegeven wat haar visie is over de SWM en welke belangrijke rol de bond hierin kan spelen. De werknemersorganisatie is volgens minister Abiamofo van belang als het gaat om de arbeidsrust en een gezond werkklimaat binnen de parastatale onderneming, meldt de Communicatiedienst Suriname. In het clusterteam zitten Abiamofo en zijn collega Armand Achaibersing van Financiën & Planning.

Behalve dat de regering haar doel heeft bereikt om alle partijen te horen, heeft zij aangegeven betrokken te willen worden om een doorbraak te brengen in de ontstane situatie. Zij wacht de ontwikkelingen af van de ledenvergadering die de bond vandaag houdt. Abiamofo gaat ervan uit dat vandaag de situatie tot een goed eind komt en dat donderdag fris gestart kan worden met de onderhandelingen met de bond.

Cairo zegt dat de samenleving niet hoeft te vrezen voor de watervoorziening. “Het is nimmer de bedoeling van de bond om de samenleving te pesten.”. Hij toont zich ermee ingenomen dat de regering zich als aandeelhouder met de zaak wil bemoeien en dat de onderhandelingen onder haar leiding verder gaan. Het eerste gesprek in deze nieuwe vorm vindt donderdag plaats, waarbij de onderhandelingen volgens Cairo opnieuw starten.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May