Samenwerking voor modernisering voedselwetgeving getekend
16 Mar 2022, 14:54
foto
De ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst tussen het LVV, het Nationaal Instituut voor Voedselveiligheid Suriname en de Global Food Regulatory Science Society. (Foto: LVV)


Met de ondertekening van een samenwerkingsovereenkomst tussen het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), het Nationaal Instituut voor Voedselveiligheid Suriname (NIVS) en de Global Food Regulatory Science Society (GFoRSS) krijgt de Surinaamse voedsel- en agri-voedselindustrie een push. De samenwerking richt zich op het helpen moderniseren van Surinames voedselwet- en regelgevingskader en het ondersteunen van operationalisering van het NIVS. De overeenkomst is getekend voor 5 jaar.

De GFoRSS is een in Canada gevestigde non-profitorganisatie met een wereldwijd werkterrein en heeft als doel de ontwikkeling en toepassing van voedselwetenschap te bevorderen ter ondersteuning van de verbetering van voedselcontrolesystemen.

In de samenwerking zal innovatie voorop staan, evenals het ondersteunen van de toepassing van voedselverwerkingstechnologieën om de agro-voedselproductiesector concurrerender en duurzamer te maken en bij te dragen aan de vermindering van voedselverlies en broeikasemissies.

Het grondwerk voor de ondertekening is gedaan in de marge van het werkbezoek aan de Dubai Expo 2020. Minister Parmanand Sewdien van LVV zegt dat het veroveren van nieuwe markten en behouden van de bestaande, vereist dat wij onze producten positioneren als innovatief en voldoen aan de hoogste normen van veiligheid en kwaliteit. “Wij streven naar een gegarandeerde, veilige en duurzame voedselvoorziening, om onze consumenten zo goed mogelijk te beschermen en onze producenten een bloeiende toekomst te garanderen."

Parveen Amritpersad, voorzitter van de Raad van Toezicht van NIVS, zegt verheugd te zijn over de samenwerking. ”Deze creëert momentum voor de totstandbrenging van een robuuste levensmiddelen regelgevingskader dat ten dienste staat van de Surinaamse bevolking en de voedselproductiesector."

De vertegenwoordigers van de sectoren zijn van mening dat Suriname een bloeiende voedselproductiesector heeft, die een hoger prestatieniveau kan bereiken door toegang tot innovatieve technologieën en zodoende nieuwe markten kan bereiken, schrijft de voorlichting van LVV.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May