Nieuwe leiding bij Cevihas
15 Mar 2022, 07:43
foto
V.l.n.r.: Joёl Dominie, de nieuwe directeur van Cehivas, minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij, Parmanand Sewdien en Andy Apensa, president-commissaris van Cehivas.


Joёl Dominie is vorige week benoemd tot directeur van de Centrale voor Vissershavens in Suriname NV (Cevihas). Eerder was hij er langer dan een jaar president-commissaris. Het bedrijft richt zich onder meer op het  laden en lossen van voornamelijk buitenlands geregistreerde vissersvaartuigen. Andy Apensa is vrijdag ook benoemd tot president-commissaris bij Cevihas.

Boten kunnen behalve voor reparatie bij de botenwerf ook terecht voor het bunkeren van brandstof en ijs t.b.v. de visserijsector. Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), heeft als vertegenwoordiger van de staat, een meerderheidsaandeel bij dit parastataal bedrijf.

Dominie zegt uit te kijken naar een nauwe samenwerking met de raad van commissarissen en de overige actoren binnen de sector. Hij riep de medewerkers op om gezamenlijk en doelbewust de uitdagingen aan te gaan in lijn met de visie en de missie van de organisatie.
Minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij, Parmanand Sewdien heeft Dominie en Apensa succes toegewenst bij hun nieuwe uitdaging, meldt de voorlichting van Cehivas.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May