Aangepaste kerntaken voor stuurgroep Communicatie Covid-19
15 Mar 2022, 20:57
foto
Een bijeenkomst van de stuurgroep Communicatie Covid-19 met minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid. (Foto: CDS)


De kerntaken van de stuurgroep Communicatie Covid-19 worden aangepast. Het besluit is genomen vanwege de huidige Covid-19 ontwikkelingen met dalende prevalentiecijfers en milde symptomen van de Omicron variant. De leden van de stuurgroep gaan over in de taskforce Vaccinatie & Planning om landelijk bewustwording te bewerkstelligen op het gebied van kindervaccinaties, covid19 vaccinaties en overige vaccinaties.

Ook het bevorderen van een gezonde leefstijl bij de verschillende doelgroepen wordt opgenomen in de taskforce. "Preventie blijft de leidraad voor nu en de toekomst, wij moeten ten alle tijden voorbereid zijn", zegt Soenita Nannan Panday-Gopisingh, voorzitter van de stuurgroep.

De stuurgroep bestaat naast Nannan Panday – Gopisingh (medisch directeur 's Lands hospitaal), uit Rakesh Gajadhar Sukul (directeur van Volksgezondheid), Marc Sprenger (adviseur Kabinet van de President), Javier Asin (NCT-coördinator), en Angela van der Kooye (communicatiestrateeg).

In het begin van de pandemie was er sprake van massacommunicatie bij de informatieverstrekking op diverse niveaus om het toedienen van vaccins op gang te krijgen. Su4Su en diverse actoren hebben er alles aan gedaan om alle burgers te bereiken, zodat de juiste keus kon worden gemaakt voor een vaccin. De stuurgroep communicatie heeft dit proces gecontinueerd en de strategische visie van het ministerie van Volksgezondheid uitgewerkt en uitgevoerd met de diverse actoren uit de samenleving, schrijft de Communicatie Dienst Suriname (CDS).

Er is samengewerkt met buurtverenigingen en buurthuizen, de medische sector, de CDS, Medische zending, de PAHO, het Surinaamse Rode Kruis en het jeugdinstituut, als spil voor de implementatie van het Covid19 beleid. De rol van de stuurgroep communicatie was naast het bereiken van een hogere vaccinatiebereidheid, ook het optimaliseren van de juiste informatieverstrekking en het tegengaan van ‘fake news’.

Minister Amar Ramadhin benadrukte het belang van het werk dat door de stuurgroep is verricht en zei dat op basis van dit belang, de samenwerking wordt voortgezet. “Jezelf beschermen en de maatregelen in acht nemen blijven namelijk aandachtspunten. En gezond leven en vaccinatie zijn de ultieme manieren, die hiervoor kunnen zorgen”, tekent de CDS op namens Asin.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May