Het is zover!
14 Mar 2022, 10:36
foto


Voor wie het radiolandschap enigszins kent, zal deze kreet vanuit de microfoon van een welbekende Surinaamse omroeper niet onbekend klinken.

Herinnert u zich de dag van 11 maart 2020 nog? Dat was de dag waarop de Wereldgezondheidsorganisatie de uitbraak van het coronavirus SARS-CoV-2 officieel tot pandemie uitriep. De eerste beelden maar ook die daarna volgden waren in é één woord: triest! Na de wereld heel lang in haar wurggreep gehouden te hebben, lijkt het einde van deze pandemie in zicht te zijn. De laatste berichtgevingen weerspiegelen een positief beeld en insinueren dat het einde van een pandemisch spel in aantocht is. Dat we eindelijk van corona af zijn, of dat we er überhaupt van af komen, is nog niet zeker! Na 2 jaar tragiek, allerlei complot theorieën, veel doden, allerlei (ongewenste) maatregelen, vaccinaties, heftige angstpropaganda, chantage, morele druk enzovoorts, lijkt er wel reden voor een feest te zijn.

Met de invasie in Oekraïne lijkt corona opeens van de aardbodem verdwenen. De bezitters van het schaakbord hebben alle schaakstukken/aandacht verplaatst naar de nieuwe vijand van de mensheid: Rusland. De werkelijkheid van de (wereld)bevolking is wederom een van angst, alleen de oorzaak ligt ditmaal elders! Voor velen lijkt de dreigende oorlog een 'ver van me bed' show, maar dat is het geenszins! Het is belangrijk te beseffen dat wat er in de wereld speelt, ook met ons te maken heeft, het wordt vroeg of laat (ook) onze realiteit. Niemand zal het kunnen ontlopen, het kan grote, zeer ingrijpende, blijvende en schadelijke gevolgen hebben.

Je hoeft daarom geen 'complotdenker' te zijn om te zien wat er gaande is. Wie het wereld gebeuren een beetje op de voet volgt en het tot op zekere hoogte begrijpt, heeft door dat wereld in transitie is. De mensheid staat al geruime tijd onder enorme druk. Het leven wordt steeds ingewikkelder, duurder en ondraaglijker. De frustratie, onzekerheid en de wanhoop worden met de dag groter. De vraag hoelang dit nog zal duren, wordt dagelijks gesteld. De vooruitzichten lijken alles behalve positief, velen vrezen zelfs een nucleaire oorlog. Wij keken sinds de uitbraak van het Corona virus uit naar betere dagen en tijden, komen die nog? Of moeten wij ons voorbereiden op de mogelijke verrassing(en) en uitkomsten van dit ernstig euvel?

Hoe het ook zij, het is belangrijk om dwars door de ellende, goed op uzelf en uw omgeving te (blijven) letten. Biedt weerstand tegen de negatieve energie die rondgaat, omring uzelf met positiviteit en probeer hoe moeilijk ook, het beste uit elke dag te halen.

Nathalie Valpoort
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May