NCCR bezig met noodhulp ondergelopen Matawai-gebied
12 Mar 2022, 14:55
foto
Het Matawai-gebied is onder water gelopen door aanhoudende regen. (Foto: CDS)


De gebieden Paamaka, Matawai en Tapanahony zijn ondergelopen doordat rivieren buiten hun oevers zijn getreden door de aanhoudende regen. De bewoners hebben zich verplaatst naar hoger gelegen gebieden.

Jerry Slijngaard, coördinator van het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing (NCCR), zegt dat ze bezig zijn met noodvoorzieningen in deze gebieden. Bij wateroverlast is drinkwater een van de belangrijkste zaken waarin moet worden voorzien.

Het NCCR is in het Matawai-gebied begonnen de mensen noodvoorzieningen te bieden in de vorm van hulppakketten. Binnen dit gebied zijn er zo'n 14 dorpen, waaronder Pusugrunu en Njun Jacob Kondre, voorzien van het hoognodige. De noodhulppakketten bevatten onder andere drinkwater en voedsel, waaronder babyvoeding, kaarsen en tapolien.

Een deel van de mensen heeft zich naar hoger gelegen gebied in de buurt van hun dorp verplaatst. "In andere gevallen worden ze met de boot verplaatst naar een dorp dat minder water heeft," zegt Slijngaard. Hij zegt dat het NCCR zoveel mogelijk de getroffen gebieden wil helpen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May