Hooghart en co gaan straat 'eventjes' op
12 Mar 2022, 00:00
foto
Ronald Hooghart heeft een seintje gegeven aan de regering door even op straat te gaan. (Foto's: René Gompers)


De CLO, onder leiding van Ronald Hooghart, is vrijdag ‘eventjes’ de straat opgegaan. Voor enkele momenten hebben zij het verkeer aan de Gemenelandsweg bij het CLO- hoofdkwartier gestremd, door enkele keren massaal over en weer te oversteken. "De strijd is begonnen," deelt Hooghart mee. "Of de regering maakt een ommedraai of ze moet opdonderen."

Hooghart stelt dat niet de hele vakbeweging achter de 17 procent salarisaanpassing van de overheid staat. Hij wil voor zijn leden nog steeds een herwaardering van 110 procent, zoals dat al bij de leraren en andere groepen is bereikt.

Vrijdag is in het hoofdkwartier van de CLO een vergadering gehouden over de 17% verhoging voor ambtenaren. Gesteld is dat Hooghart de rechtmatige CLO-voorzitter is, dat het Fiso-systeem faalt, dat de regering haar wil doordrukt, en de vakbonden tegenover elkaar plaatst. Hooghart: "We hebben slim gestemd en worden nu sluw gen...d." Hij merkt op dat prijzen voor goederen en diensten blijven stijgen, dat de gezondheidszorg  te wensen overlaat; dat mensen zelf voor peperdure medicijnen moeten betalen en dat sommige mensen geen geen eten voor hun kinderen hebben.

Hooghart en vertegenwoordigers van SAO, COL en de bond van het Academisch Ziekenhuis, hebben aangegeven dat de regering de gemaakte afspraak voor een herwaardering van 110 procent nog moet nakomen. Ze stellen dat de overheid bepaalde groepen achterhoudt, terwijl anderen flink vooruit zijn gegaan.

Vakbondsleider LLoyd Pool stelt dat bijvoorbeeld de  interieurverzorgers, op dit moment ruim SRD 6.000 zouden moeten verdienen. Zij verdienen momenteel rond de SRD 2.300. De leerkrachten hebben wel de 110 procent gehad. "Wij willen dat ook en gaan ervoor strijden!", wordt er meerdere keren gescandeerd. Aan het eind van de vergadering is het startsein gegeven voor de komende strijd; heel even de straat opgaan.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May