Wateroverlast door aanhoudende regens bedreigt Marowijne
11 Mar 2022, 08:37
foto


Het district Marowijne vreest door de aanhoudende regens, voor wateroverlast. Olivia Dominie, districtscommissaris Marowijne Zuid-West en Clyde Hunswijk, districtscommissaris Marowijne Noord-Oost, maken hun borst nat en treffen maatregelen om het ergste te voorkomen. Bij een interview met de Communicatie Dienst Suriname hebben de dc’s gesproken over de verwachte problemen.

Dominie heeft een kennisgeving ontvangen dat gebieden langs de Walter Bursideweg langzaam onderlopen. Hunswijk heeft nog geen klachten binnen over onderlopende gebieden in zijn bestuursgebied, maar hij “is op zijn hoede.”
Dominie zegt dat er nog geen sprake is van hele dorpen die blank staan, maar zij vreest wel hiervoor. “Wij verwachten niet dat de regen zal ophouden.”

De gebieden die kwetsbaar zijn voor wateroverlast zijn Akalekondre, Dantapoe, Ricanaumoffo alsook verschillende woonwijken in Moengo. Door gebrek aan middelen kan vanuit het commissariaat niet veel gedaan worden. Dominie heeft het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing (NCCR) al op de hoogte gesteld.

De dichte rioleringen dragen ook bij aan de wateroverlast zegt Dominie. Vele inritten zijn gebouwd met veel te kleine kokers of hebben soms helemaal geen kokers, waardoor het overtollige water niet wegstroomt. Er wordt al gewerkt om deze riolen zoveel mogelijk open te gooien.

Hunswijk hoopt dat het droog blijft. Hij vertelt dat toen Albina in april 2021 met wateroverlast te kampen had er via het ministerie van Openbare Werken door een aannemer werkzaamheden zijn verricht. Deze aannemer is nog steeds niet uitbetaald, en Hunswijk vreest dat hij niet bereid zal zijn nogmaals te helpen bij wateroverlast.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May