OW doet achterstallige betalingen
11 Mar 2022, 16:43
foto
Het uitgraven van een kanaal. (Foto: OW)


Aannemers die in de afgelopen periode maaiwerkzaamheden hebben uitgevoerd in opdracht van de Wegenautoriteit Suriname (WA), worden uitbetaald. Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW) heeft onlangs in samenwerking met het ministerie van Financiën en Planning, toestemming gegeven voor het doen van achterstallige betalingen.

Ook aannemers die tijdens de watercrisisperiode vanaf april tot november 2021 werkzaamheden hebben uitgevoerd in opdracht van clusterministeries OW, Landbouw, Veeteelt & Visserij (LVV) en Regionale Ontwikkeling & Sport (ROS), krijgen hun geld.

Bij de WA zijn de schulden na overname door de nieuwe Raad van Toezicht in november 2020 aangetroffen. Er volgde een inventarisatie van onder meer de verschillende contracten. Na afronding van dit proces werd besloten de betalingsachterstand iedere maand in delen beschikbaar te stellen. Nurmohamed heeft inmiddels besloten dat maaiprojecten niet meer door de WA zullen worden uitgevoerd, maar door het directoraat Openbaar Groen en Afvalbeheer.

Vanaf april tot en met november 2021 zijn in opdracht van de clusterministeries verschillende werkzaamheden landelijk uitgevoerd om de wateroverlast door zware regens, aan te pakken. De schadekosten van ongeveer SRD 120 miljoen, zullen in twee fasen worden uitbetaald. Bij de eerste fase wordt een bedrag van 60 miljoen binnenkort uitbetaald, terwijl het resterende deel wordt uitbetaald, zodra de begroting van 2022 is goedgekeurd, meldt de voorlichting van OW.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May